Saltar a la zona de continguts

La millor opció d'habitatge segons el teu perfil

Millor comprar una casa o viure de lloguer?

Hi ha tantes opcions com persones, perquè el que és millor, entre comprar o llogar, dependrà de qui siguis tu, dels teus estalvis, del teu horitzó econòmic, de la teva estabilitat laboral, de com afrontes la vida; en definitiva, de tot el que et defineix. De manera que, com que ningú et coneix millor que tu, et tornem la pilota llançant-te unes preguntes que t'ajudaran a resoldre l'enigma.

L'aquí i ara

comprar o alquilar casa

Abans d'entrar en qui ets, què fas, a què et dediques o si estudies o treballes, hem fet una anàlisi objectiva de la situació actual. Són dades que de ben segur coneixeràs, i que convé recordar perquè afecten l'eterna decisió entre comprar una casa o viure de lloguer.

 • A diferència d'altres països europeus, a Espanya, segons on visquis, els lloguers són cars. És així, encara que ens pesi.
 • Per la mateixa raó, la compra s'entén com una forma d'estalvi enfront del fet de “llençar els diners” del lloguer.
 • Com que els tipus d'interès són baixos, una casa pròpia, a més de ser la teva llar, és una manera de poder rendibilitzar els diners.

Y ahora la pelota vuelve a tu tejado: ¿estás preparado para comprar una casa o aún no es tu momento?

No tens estalvis?

Bé, ens passa a molts. La cosa no està fàcil, però et donarem un parell de consells per anar fent un pla d'estalvi per comprar la teva casa mitjançant una guardiola i aconseguir aquesta entrada que et treu la son.

 • Destina una mica del teu pressupost mensual a un pla d'inversió periòdica. Si aquesta petita inversió renda, sumada a la quantitat que vas invertir, serà una mica més. I com ho fas a poc a poc no ho notes.
 • L'important no és la quantitat, sinó que ho facis de manera constant, sense modificar el teu ritme de vida. 20 €, 30 €, 50 € al mes? L'extra del Nadal?

Invertir a poc a poc

Ja tens estalvis?

Doncs no et podem dir una altra cosa: posa-t'hi! Comprar la teva pròpia casa és independència, no estaràs pendent de si et renoven el lloguer i per quant ho fan, canviaràs despesa per inversió... No t'ho pensis més!

 • Comença calculant la casa que pots permetre't en funció dels diners que tens estalviats.
 • Pensa que necessitaràs tenir estalviat al voltant del 30% del valor de la casa: una part per a l'entrada i una altra per a les despeses.

Simular hipoteca

Estàs en la nova joventut, entre els 40 i 50 anys?

És veritat que l'accés a l'habitatge cada vegada s'ha fet més difícil. Si per fi el teu esforç d'anys ha donat fruit, estàs a un pas de poder comprar la teva pròpia casa.

 • Ni se't passi pel cap que és tard. Pots fer barranquisme, aprendre a tocar el piano i, per descomptat, demanar una hipoteca.
 • Podràs triar qualsevol hipoteca: fixa, variable o mixta. L'única diferència que trobaràs serà que el termini de devolució serà una mica més curt.

Quina hipoteca em convé?

Vius de lloguer perquè no tens cap altra opció?

Si vius de lloguer i al teu cap ronda la idea de comprar, però encara no pots fer el pas, tenim una proposta per ajudar-te: es diu Pla Estalvi Lloguer.

 • Si pagues el lloguer a través del teu compte Bankinter, en el moment que signis una hipoteca amb nosaltres, tindràs una bonificació.
 • La bonificació pot arribar fins a 500 €, que es guardaran en un guardiola virtual perquè, arribat el moment de la signatura, puguis fer servir aquests diners en el que vulguis: un sofà nou, testos per al balcó, pagar impostos, el que vulguis.

Pla Estalvi Lloguer

Vives de lloguer però tens el rum-rum de la compra

Potser la teva situació laboral s'està assentant, el teu sou ha deixat de ser petit o els teus companys de pis són massa intensos. Sigui pel que sigui, has arribat fins aquí, de manera que no et quedis parat i continua avançat.

 • Et recomanem que comencis a calcular, segons els teus ingressos i estalvis, quina casa et pots permetre.
 • I que, mentre t'ho penses, utilitza Pla Estalvi Lloguer: podràs aconseguir una bonificació per pagar el lloguer a través del teu compte Bankinter.

Calcular quota

No ho tens clar?

Potser no tens clar si vols viure sempre al mateix lloc o t'agrada compartir casa o viatges molt. Són bones raons per viure de lloguer, però no està de més pensar una mica en el futur.

 • Pot ser que en un futur la teva idea de vida canviï, és el bo de la vida: sempre ens sorprèn. Un bon consell és que estalviïs perquè, si això passa, tinguis diners disponibles per a l'entrada. I si no canvies d'idea, tindràs uns quants estalvis.
 • El que t'aclapara és la sensació que et cases amb una hipoteca? Oblida-ho, sempre podràs vendre-la i, gairebé amb seguretat, faràs un bon negoci. Per què no proves a fer números? Només perdràs tres minuts.

Simular hipoteca

Simulador d'hipoteques

Rebut de lloguer o quota de la hipoteca? Fes comptes.

El simulador d'hipoteques et farà sortir de dubtes. Pots jugar a introduir-hi moltes variables: el preu de la casa, el termini per tornar la hipoteca, l'import a demanar, etc. Pots fer-ho totes les vegades que vulguis fins a obtenir un resultat amb el qual puguis comparar i veure si, pel mateix que pagues de lloguer, pots tenir la teva pròpia casa.
Simula hipoteca
Simular hipoteca Bankinter

Hi ha preguntes necessàries i hi ha respostes clares