Saltar a la zona de continguts

Simulador de despeses d'hipoteca

Despeses de la hipoteca. I les de la compra de la casa!

Són dues i són diferents. Es tendeix a ficar-les al mateix sac i això, de vegades, genera confusió. D'una banda hi ha despeses associades a la hipoteca i, d'altra banda, despeses associades a la compra de l'habitatge. En alguns casos són comunes, però el més important és que coneguis quines són i com calcular-les. El nostre simulador d'hipoteques, que és molt llest, farà els comptes per tu i, a més, desglossarà els diferents conceptes.
  • Simula les despeses, tant de la compra com les de la hipoteca.
  • Sense perdre temps. Trigues un minut a veure els teus números.
  • Sense embolicar-te en el camí. El simulador només té un pas.
Gastos de hipoteca que asume el banco

Algunes despeses les assumeix el banc

Aquestes són les despeses que no hauràs de sumar a la teva hipoteca Bankinter. No les hi sumes perquè les assumim nosaltres.
  • 0 € despeses de gestoria.
  • 0 € de despeses de registre.
  • 0 € despeses de notaria.
  • 0 € impost d'actes jurídics documentats.

Ara que ja saps quines són les despeses et demanaràs: i a què corresponen exactament?

Te les expliquem una a una.
cuanto pagar al mes por hipoteca

Taxació

És la valoració de l'habitatge en termes de mercat i té en compte variables com la ubicació o l'entorn. El preu influirà en el percentatge que et concediran en el préstec.

Notaria

Són els honoraris de la notaria per elevar a escriptura pública tant la compra de la casa com la formalització del préstec hipotecari.

Registre de la Propietat

Un cop tens les escriptures, cal registrar la casa al Registre de la Propietat de la ciutat on es troba l'habitatge. És un justificant més que demostra, de manera pública, que has comprat l'habitatge

Impost AJD

L'impost sobre actes jurídics documentats és un impost que varia en funció de cada comunitat autònoma i que pren com a base per al seu càlcul l'import que figura a l'escriptura notarial. És un impost comú a tot tipus d'habitatges, nous o usats.

IVA

Si l'habitatge és d'obra nova, hauràs de tenir en compte l'IVA. En termes generals, el percentatge que s'aplica és el 10% sobre el valor de compra. Ara bé, hi ha algunes excepcions, com a Canàries que és del 6,5% o quan els habitatges són de caràcter púbic.

Impost de transmissions patrimonials

Quan l'habitatge és de segona mà, aquest és l'impost que substitueix l'IVA. El percentatge varia en funció de les diferents comunitats autònomes. El normal és que se situï entre el 6% i el 10%.

Gestoria

Aquesta despesa correspon als honoraris de la gestoria encarregada de la tramitació i administració de totes les despeses i el paperam que acabem de veure.

Altres possibles despeses que cal tenir en compte

No confonguis despeses i comissions perquè no són el mateix.

Les dues es tradueixen en euros, però, a diferència de les despeses, les comissions varien en funció de la hipoteca triada o l'import sol·licitat. Però, per deixar-ho tot ben clar, t'expliquem quines són les més comunes.

  • Comissió d'obertura.
  • Comissió per cancel·lació anticipada.
  • Comissió per subrogació.

Els teus dubtes i els de gairebé tothom