Saltar a la zona de continguts

AMPLIAR LA HIPOTECA

Com ampliar la teva hipoteca.

Ja fa anys que pagues les quotes de la hipoteca i encara te'n queden uns quants. Tanmateix, les teves circumstàncies o necessitats han canviat i són diferents de les que tenies el dia que et vas comprar la casa. Te'n recordes? La veritat és que la teva realitat avui pot ser una altra i per sort la hipoteca, si és possible, podrà adaptar-se a tu.
ahorrar comprar vivienda

Si la vida canvia, la teva hipoteca no serà menys

 • Si apareix algun imprevist i necessites que la quota baixi una mica.
 • O ja és hora de ficar-se en aquesta reformeta i necessites liquiditat.
 • Si has estalviat i penses en un segon habitatge.
 • O vols començar algun projecte nou que requereix una inversió.
 • També si veus que, per a aquests diners addicionals, et convé més que un préstec personal.

Què pots ampliar en la teva hipoteca?

Ampliar l'import de la hipoteca

Pot ser la solució si el que necessites és comprar un segon habitatge o una quantitat concreta per a una reforma o un projecte, ja que, segurament, serà més avantatjós que un préstec personal. Però fes comptes, sabent que, amb el nou import, es recalcularà la quota mensual i augmentaran els interessos.

Ampliar el termini de la hipoteca

Perfecte si, per alguna nova circumstància, el que necessites és que es redueixi el que pagues cada mes. Això sí, has de saber que en augmentar els anys d'amortització, l'import a pagar pels interessos pot ser més alt a la llarga.

I les dues coses

No és que siguis egoista; ampliar l'import i el termini de la hipoteca és una solució que et permetrà tenir més liquiditat per cobrir les noves necessitats, sense que la quota mensual pugi ni baixi significativament.
Saber si puedo ampliar importe de hipoteca

Vols, però pots? Com saber si es podrà ampliar la hipoteca o no.

Hi ha alguns requisits i condicions que s'estudiaran i comprovaran abans que s'aprovi l'ampliació del préstec. Pots fer-hi un cop d'ull i, si tens dubtes, el millor és que parlis directament amb el banc sobre les teves necessitats actuals i com afrontar-les de la millor manera.
 • Hauràs d'estar al corrent de pagament.
 • Una bona salut financera. Tenir deutes o més préstecs pot ser un fre important.
 • Que la teva situació laboral o els teus ingressos continuïn sent estables.
 • Que el termini total i la teva edat en finalitzar l'amortització siguin els acordades amb el banc.

La teva hipoteca està com nova i, és clar, hi ha nous tràmits i despeses.

Has vist que ampliar la hipoteca és una opció i pot ser molt més interessant per a tu i la teva butxaca que demanar un nou finançament. Tot i així, fer canvis en el teu préstec hipotecari suposa noves gestions i podran aparèixer, per tant, una sèrie de noves despeses. Et recomanem que les tinguis sempre presents quan estiguis amb la calculadora.
Gastos y tramites para ampliar importe de hipoteca
 • Notaria, gestoria i Registre de la Propietat. A l'hora d'acordar una modificació de la hipoteca, cal aixecar una nova escriptura pública.

 • Comissió de novació de la hipoteca. Correspon a un percentatge sobre l'import encara pendent d'amortitzar i el nou que volem incloure.

 • Impost sobre actes jurídics documentats (IAJD). Només s'abona si es decideix ampliar el capital. Varia una mica, ja que depèn de cada comunitat autònoma. En qualsevol cas, l'import l'assumeix Bankinter.

 • Nova taxació de l'habitatge. Ja que sol ser normal que se sol·liciti una nova valoració en haver passat un temps des de l'anterior.

Hi ha preguntes necessàries i hi ha respostes clares