Saltar a la zona de continguts

Invertir en la compra d'un habitatge: casa, pis, xalet...

Primer o segon habitatge; tot el que cal saber.

T'estàs plantejant comprar un habitatge per invertir? Sens dubte et reportarà molts beneficis en el futur, però abans hauràs de tenir en compte certs aspectes en el present per encertar-la en la decisió.
invertir en la compra de una vivienda para tener ingresos extras
invertir en la compra de una vivienda para tener ingresos extras

El preu de compra

Abans de llançar-t'hi, compara'l amb altres preus d'habitatges similars a la zona. Ho pots fer a través de portals immobiliaris o fins i tot demanar assessorament professional.

La ubicació

És un tema important, ja que condicionarà el preu actual de l'habitatge i la rendibilitat futura: ciutats grans, zones de costa, llocs turístics…

Entorn urbà o rústic?

Molt relacionat amb la qüestió anterior. En general els habitatges situats a les ciutats són els més demandats; d'altra banda, també són més cars a l'hora de comprar…

Compta amb serveis propers?

Transport públic i bones comunicacions; comerços i restaurants; parcs i zones verdes; hospitals... Aquestes facilitats ens ajudaran a llogar-lo millor el dia de demà.

Antiguitat i estat de l'habitatge

És nou o antic? I, en aquest cas, està reformat? L'habitatge de segona mà sempre és més assequible, però si necessita un rentat de cara o una bona obra també repercutirà en el pressupost.

Estàs pensant a llogar-lo?

Aleshores hauràs de comprovar si encaixa dins del que s'ofereix a la zona quant a mida, qualitats i preu, que calcularàs per treure'n profit.

Despeses de la compra

Has de tenir en compte que, com que és un segon habitatge, els bancs et finançaran menys del 80% habitual. A més, hauràs de fer front a altres despeses associades a la compra, com ara la notaria, el Registre de la Propietat o els impostos. És recomanable no destinar més del 40% del sou a la hipoteca.

Despeses de manteniment

Tingues en compte que un segon habitatge duplicarà les teves despeses mensuals: aigua, llum, comunitat, IBI…

Fes números

De cara a vendre o llogar aquesta casa en el futur, serà bo que fem una planificació prèvia i estudiem el mercat per valorar-ne la possible revaloració.

Fiscalitat

Dependrà de si l'habitatge és nou o de segona mà. En el primer cas pagarem l'IVA, i en el segon l'impost de transmissions patrimonials (ITP). Tots dos impostos variaran en funció de la comunitat autònoma on s'ubiqui l'habitatge.

Quina hipoteca és la meva?

Doncs depèn de moltes coses. Consulta la nostra gamma i tria en funció de les teves necessitats i preferències. I, si tens dubtes, pregunta'ns.
Quina hipoteca necessito

Canvia molt la hipoteca d'un segon habitatge?

Canvia molt, sí. Les condicions no són les mateixes; a Bankinter t'expliquem tot el que cal saber.
Vull una segona hipoteca

Et pot interessar

Quines despeses té demanar una hipoteca?

A l'hora de sol·licitar un préstec hipotecari per comprar una casa o un segon habitatge, hauràs de considerar algunes despeses i impostos que, inevitablement, hauràs d'afrontar a l'hora de formalitzar l'operació.
Despeses per comprar una casa

Fins a quina edat puc demanar una hipoteca?

L'edat és, juntament amb altres variables, un element que han de tenir en compte les entitats bancàries quan un client demana una hipoteca.
M'interessa

Quin és l'import màxim que puc demanar d'hipoteca?

Si estem pensant a comprar un habitatge i necessitem demanar una hipoteca, un dels primers dubtes que sorgeixen és saber quin serà l'import màxim que el banc ens podrà prestar.
Conèixer import d'hipoteca

Els teus dubtes i els de gairebé tothom