Saltar a la zona de continguts

Hipoteca per comprar un segon habitatge

Una altra casa per viure-hi en el futur, com a inversió, per a l'estiu, per anar a la muntanya…

Encara que es pugui considerar una eina d'estalvi a llarg termini, comprar un segon habitatge constitueix una segona gran responsabilitat. Encara que ja tindrem experiència, serà important que valorem bé la decisió, ja que canviaran alguns aspectes, com ara el límit de finançament que ens permetrà el banc si demanem una segona hipoteca. Això sí: un cop n'estiguem segurs, hàgim estalviat prou i ens haguem decidit per la hipoteca més convenient, un segon habitatge serà una bona opció i fins i tot una font d'inversió.
Comprar segunda vivienda

Què haurem de considerar en comprar un segon habitatge?

 • Les despeses que ens ocasionarà el nou habitatge. En primer lloc, les de la compra en si (l'habitatge i els costos associats de notari, inscripció al registre, l'IRPF i altres impostos; alguna possible reforma, etc.). I després, les despeses de manteniment; cal tenir en compte que la llum, l'aigua, la comunitat o l'IBI es duplicaran si ja tenim un primer habitatge. Si pensem llogar-lo, algunes d'aquestes despeses les pagarà l'inquilí, però també és possible que hi hagi desperfectes o despeses ocasionades per l'ús que hàgim d'assumir.

  Segurament haguem de recórrer a una hipoteca, per la qual cosa haurem d'analitzar-ne els diferents tipus, les quotes i les despeses associades.

 • En relació amb el punt anterior, la nostra situació econòmica actual. Ens ho podem permetre amb els nostres ingressos actuals? I a llarg termini? El nostre moment vital i laboral ens ho dirà. A més, serà fonamental comptar amb estalvis.

 • La finalitat i l'ús que hi donaràs. Serà un habitatge per passar-hi les vacances o l'adquirim com a inversió? El llogarem després de comprar-lo? La rendibilitat en cada cas serà diferent.

 • La zona. Aquest és un aspecte fonamental, alhora condicionat per la finalitat a la qual dedicarem aquest segon habitatge. Per exemple, si està situat al centre o en un barri residencial; i si s'ubica en una zona d'estiueig, si és a primera línia de platja…

 • La distància. Si adquirirem aquest habitatge per passar-hi les vacances, serà determinant la distància a què es trobi de la nostra residència habitual: l'ideal és que estigui prou a prop per fer escapades de cap de setmana i prou lluny per desconnectar...

 • El preu mitjà de l'habitatge. És a dir, com ha evolucionat i com evolucionarà. La tendència habitual és que els preus s'incrementin amb el pas del temps, però, com sempre, tot estarà determinat pel context i les circumstàncies de cada època.

 • Rendibilitat i revaloració de l'immoble. En qualsevol cas, comprar un segon habitatge serà una decisió rendible, sobretot si pensem llogar-lo. I a més es revalorarà amb el temps.

Otra decisión importante: la hipoteca

Una altra decisió important: la hipoteca

La hipoteca és un altre factor que haurem de considerar bé, ja que ens trobarem amb diversos tipus i haurem de triar-ne la correcta. Amb la hipoteca a tipus fix sempre pagarem la mateixa mensualitat. En canvi, la hipoteca variable canviarà anualment, en funció de l'evolució del mercat. I la hipoteca mixta ens permetrà pagar un tipus fix els primers anys i després un tipus variable.

Descobreix la nostra gamma d'hipoteques i troba la més adequada a les teves necessitats i perfil d'estalvi. A més, podràs simular el preu que podries pagar per la hipoteca.

Segona hipoteca: fixa? Variable? Mixta? T'ho expliquem tot en menys d'un minut!

La de tipus fix, la de tipus variable o la de tipus mixt; tot dependrà del teu perfil d'estalvi i dels teus plans i expectatives a mitjà i llarg termini. Si t'interessa el tema de les hipoteques, consulta aquest contingut.

Hipoteca variable

 • Com funciona: varia i es revisa en funció del mercat
 • Tipus d'interès: euríbor + diferencial
 • Quota mensual: variable
 • Revisió de quotes: cada 12 mesos

Hipoteca fixa

 • Com funciona: pagues una quota fixa durant tota la vida del préstec.
 • Tipus d'interès: fix
 • Quota mensual: fixa
 • Sense revisió de quotes

Hipoteca mixta

 • Com funciona: els primers anys és fixa i després variable
 • Tipus d'interès: fix al principi i variable després
 • Quota mensual: fixa i variable
 • Revisió de quotes: en la part variable cada 12 mesos

Ho tinc clar, vull una hipoteca per a segon habitatge

Per a un banc, la segona hipoteca d'un client suposa una opció més arriscada, per això ens oferirà unes condicions una mica més ajustades; això també cal tenir-ho en compte… Descobreix les hipoteques de Bankinter i, si cal, compta amb el nostre assessorament.
Més detalls sobre hipoteca segon habitatge
Hipoteca segunda vivienda

Et pot interessar

Quines despeses té demanar una hipoteca?

A l'hora de sol·licitar un préstec hipotecari per comprar una casa o un segon habitatge, hauràs de considerar algunes despeses i impostos que, inevitablement, hauràs d'afrontar a l'hora de formalitzar l'operació.
Despeses per comprar una casa

Què és l'impost d'actes jurídics documentats?

També se'l coneix com l'impost de les hipoteques i varia segons la comunitat autònoma on es compri l'habitatge.
Veure AJD per comunitats

Quin és l'import màxim que puc demanar d'hipoteca?

Si estem pensant a comprar un habitatge i necessitem demanar una hipoteca, un dels primers dubtes que sorgeixen és saber quin serà l'import màxim que el banc ens podrà prestar.
Conèixer import d'hipoteca

Els teus dubtes i els de gairebé tothom