Saltar a la zona de continguts

Casa nova o de segona mà?

Aquesta és la qüestió. El moment de comprar un habitatge, i més si és amb hipoteca, és una de les decisions més importants de la vida, ja que, a banda d'una gran il·lusió i un projecte de futur, suposa una gran responsabilitat durant molts anys. Si estàs en aquest moment, a Bankinter t'expliquem tot el que cal saber i t'animem a fer el gran pas: que en gaudeixis.
como funciona una hipoteca bankinter
como funciona una hipoteca bankinter

Comencem pels fonaments

Com ja podràs imaginar, una casa nova o d'"obra nova" és un habitatge de construcció recent. Podràs adquirir-lo directament amb una promotora, i potser acollir-te a unes bones condicions si es tracta d'un habitatge protegit.

En canvi, un immoble de segona mà és aquell habitatge que ja ha estat habitat almenys una vegada i és el tipus d'immoble que comunament es gestiona en les operacions d'hipoteca o compra i venda. A més, hi ha l'opció de construir el teu propi habitatge, però això ja és un altre tema…

Centrem-nos en les dues primeres opcions: habitatge d'obra nova o de segona mà

Com passa sempre, totes dues tenen avantatges i inconvenients:

El millor de la casa nova…

 • En primer lloc, gaudir d'aquesta sensació d'estrenar. Els materials i les qualitats seran millors, i tindrà una distribució i un disseny més actual. I, evidentment, tindràs la garantia del promotor.

 • Ens permetrà fer-la al nostre gust: triar el terra, la qualitat de les parets, etc., ja que encara sobre plànol podrem adaptar-la a les nostres preferències, evitant així reformes posteriors.

 • D'altra banda, en complir els estàndards energètics més actuals, estalviarem un munt en les factures.

 • I, en ser d'obra nova, segurament compta amb instal·lacions comunitàries de les quals podràs gaudir: pistes de tennis o de pàdel, piscina, gimnàs, places de pàrquing, etc.

I el menys bo...

 • D'altra banda, el més normal és que com que és de nova construcció, l'habitatge sigui més car. A més, si sol·licitarem una hipoteca, encara que la Llei hipotecària hagi repartit les despeses entre el banc i el comprador, haurem de fer front a l'IVA, que dependrà de la comunitat autònoma on estigui situat l'habitatge.

 • També és probable que tingui més despeses, però, per contra, les noves instal·lacions ens permetran estalviar en els rebuts de llum i calefacció, entre d'altres.

 • A més, és molt possible que es trobi als afores, que és on hi ha més lloc per construir. Encara que molta gent ho prefereix (menys contaminació, menys soroll…), la veritat és que la decisió pel que fa a la ubicació serà més limitada. I, d'altra banda, per aquest mateix motiu és probable que sigui més gran.

El millor de la casa de segona mà...

 • En primer lugar, el precio y loa gastos: en condiciones de ubicación y características, comprar una vivienda de segunda mano siempre será muy inferior a la nueva (concretamente podremos ahorrar entre un 20% y un 50%). Además, tendrán una menor carga impositiva (sobre el 4% aproximadamente, frente al 10% de la nueva).También tendrá menos gastos de comunidad. Y como el metro cuadrado es más barato, lo más probable es que podamos adquirir una casa más grande por el mismo precio.

 • Además, lo normal es que podamos entrar a vivir cuando la compremos.

 • Y si preferimos esperar un poco para reformarla, también podremos personalizarla, adaptarla a nuestras necesidades.

I el menys bo...

 • Encara que ens estalviem l'IVA, a l'hora d'adquirir un immoble de segona mà haurem de pagar l'ITP (impost de transmissions patrimonials).

 • D'altra banda, estarem una mica més limitats quant a ubicació, ja que és més normal que se situïn al centre de les ciutats.

I si parlem de la hipoteca?

A Bankinter t'ho podem explicar tot. Descobreix aquí què és un préstec hipotecari, quins tipus podràs trobar i quin serà més adequat a les teves necessitats i perfil d'estalvi. A més, podràs simular el preu que podries pagar per la hipoteca.
Anar a Hipoteques
como funciona una hipoteca bankinter

Et pot interessar

Fins a quina edat puc demanar una hipoteca?

L'edat és, juntament amb altres variables, un element que han de tenir en compte les entitats bancàries quan un client demana una hipoteca.
M'interessa

Quines despeses té demanar una hipoteca?

A l'hora de sol·licitar un préstec hipotecari per comprar una casa o un segon habitatge, hauràs de considerar algunes despeses i impostos que, inevitablement, hauràs d'afrontar a l'hora de formalitzar l'operació.
Despeses per comprar una casa

Quina casa em puc permetre?

Doncs depèn de diversos factors, com ara el nivell d'ingressos, la teva salut financera, el barri, la mida de l'habitatge… Millor t'ho expliquem tot detalladament a continuació.
Conèixer el tipus de casa que em puc comprar

Els teus dubtes i els de gairebé tothom