Saltar a la zona de continguts

Comprar un habitatge: quan és un bon moment?

Factors que cal tenir en compte a l'hora de decidir comprar una casa amb hipoteca

La veritat és que no hi ha una resposta universal, ja que dependrà de molts factors força personals, com poden ser les nostres circumstàncies i necessitats actuals i futures o el nostre perfil d'estalvi i el pressupost que puguem assumir. I, a més, el context també hi influirà: la conjuntura econòmica i els mercats, el nivell de preu dels habitatges, l'ocupació…
cuándo es buen momento para comprar una vivienda con hipoteca

A escala general…

La situació macroeconòmica i els preus de l'habitatge són coses que cal valorar. A més, haurem de tenir en compte altres aspectes que influeixen en el preu actual de l'habitatge i el que podria assolir en el futur: conjuntura política i legislativa, etc. I encara avui l'euríbor baix fa que aquest sigui un bon moment, és important abordar aquest tema sense fer referència a èpoques determinades, sinó més aviat descrivint possibles escenaris: d'incertesa, de creixement econòmic, de possibles tendències…

I a escala particular…

Haurem de valorar aquells factors que ens afecten més directament:

  • Les nostres necessitats. Quin tipus d'habitatge necessitarem? Grandària, ubicació, preferències... Aquests factors també determinaran el preu de l'habitatge.
  • Les nostres circumstàncies econòmiques. La nostra estabilitat a la feina i nivell de sou, el nostre nivell de solvència… Haurem de tenir en compte que, d'entrada, necessitarem un 20% de l'import de l'habitatge, ja que el normal és que els bancs financin el 80% del preu de taxació. A més, caldrà afegir-hi un 10% més de despeses associades a la compra d'un immoble: notari, registre, impostos, etc.
  • I mes a mes haurem de calcular quants diners se'ns aniran a la hipoteca i les despeses, i analitzar si serà més o menys assequible que pagar un lloguer. Recordem que entre les despeses de ser propietari haurem de pagar les factures d'aigua, llum, gas, telèfon; l'IBI i la taxa d'escombraries, i altres impostos; la comunitat o la calefacció, entre d'altres.

Quina hipoteca podries pagar?

Si encara no ho tens clar, no pateixis: t'ajudem, t'expliquem tot el que sabem sobre la compra d'un habitatge, la hipoteca i tot el procés que suposa tenir la teva pròpia llar

A continuació, podràs demanar de manera gratuïta i sense compromís una oferta personalitzada d'hipoteca. Darrere d'aquest formulari hi ha persones que saben molt sobre hipoteques i que estan disposades a gestionar absolutament tots els teus dubtes. Va, sense por, som-hi!

cuándo es buen momento para comprar una vivienda con hipoteca
cuándo es buen momento para comprar una vivienda con hipoteca

Quina hipoteca és millor per a mi?

Tipus fix, variable o mixt? I quant pagaré? A Bankinter t'expliquem què és un préstec hipotecari, quins tipus podràs trobar i quin serà més adequat a les teves necessitats. I, a més, podràs calcular el preu que podries pagar per l'habitatge còmodament amb el nostre simulador.

Et pot interessar

Quin és l'import màxim que puc demanar d'hipoteca?

Si estem pensant a comprar un habitatge i necessitem demanar una hipoteca, un dels primers dubtes que sorgeixen és saber quin serà l'import màxim que el banc ens podrà prestar.
Conèixer import d'hipoteca

Fins a quina edat puc demanar una hipoteca?

L'edat és, juntament amb altres variables, un element que han de tenir en compte les entitats bancàries quan un client demana una hipoteca.
M'interessa

Quines despeses té demanar una hipoteca?

A l'hora de sol·licitar un préstec hipotecari per comprar una casa o un segon habitatge, hauràs de considerar algunes despeses i impostos que, inevitablement, hauràs d'afrontar a l'hora de formalitzar l'operació.
Despeses per comprar una casa

Els teus dubtes i els de gairebé tothom