Saltar a la zona de continguts

Comprar una casa amb hipoteca

Tot sobre el préstec per comprar un habitatge

Si t'estàs plantejant comprar una casa, estaràs a punt de fer un dels passos més grans de la teva vida. A Bankinter ens alegrem per tu i, sobretot, et recomanem que, si vols contractar una hipoteca, t'informis molt bé: serà una responsabilitat que t'acompanyarà molts anys, de manera que convé triar-la bé; no oblidem que n'hi ha de molt variades, en funció de les necessitats dels clients. A Bankinter t'expliquem el que cal saber:
como funciona una hipoteca bankinter
como funciona una hipoteca bankinter

Què és una hipoteca?

En primer lloc, una hipoteca és un préstec que ens concedeix un banc per fer front al pagament de l'habitatge. En aquest préstec, el mateix habitatge funciona com a garantia, cosa que vol dir que, si deixem de tornar les quotes, el banc podria quedar-se'l.

En què es diferencia una hipoteca d'altres préstecs?

La diferència fonamental de la hipoteca davant d'altres préstecs (personals o al consum) és que aquesta està avalada pel mateix immoble que la hipoteca finança; com que la quantitat que ens presta el banc és més gran, aquest assumeix més risc.

A més, també els terminis de devolució són molt més llargs en el cas dels préstecs hipotecaris (estem parlant de 20 o 30 anys aproximadament). Finalment, el tipus d'interès sempre és menor, cosa que facilita que puguem fer-hi front en un temps tan prolongat.

como funciona una hipoteca bankinter

De què consta una hipoteca?

como funciona una hipoteca bankinter

Capital

 • És la quantitat de diners que el banc ens prestarà.
 • Sempre haurem de tenir en compte que, si es tracta d'un primer habitatge, ens finançarà el 80% del valor de taxació.
 • En contractar una hipoteca, haurem de disposar d'aquest 20% estalviat que el banc no ens cobrirà.
 • Haurem de fer front a altres despeses importants a l'hora de signar: la taxació, el registre, la notaria, els impostos… Això és important!
como funciona una hipoteca bankinter

Interès

 • És el preu que ens cobra el banc per deixar-nos aquests diners. Aquest interès varia segons el tipus d'hipoteca.
 • En la hipoteca variable, l'interès depèn d'un índex de referència (gairebé sempre l'euríbor) que pot pujar o baixar segons l'evolució del mercat. A aquest euríbor s'hi sumarà un diferencial, que és una quantitat fixa que el banc ens cobra per assumir el risc del préstec.
 • En la hipoteca fixa, l'interès es manté sempre igual; per tant, sempre pagarem la mateixa quota.
 • En la hipoteca mixta pagarem un interès fix durant els primers anys, i un interès variable després.
 • A més de l'interès, haurem de fixar-nos en dues taxes més que haurem de pagar: el TIN, que és el que el banc ens cobra per avançar-nos els diners, i la TAE, que inclou el TIN més despeses i comissions.
como funciona una hipoteca bankinter

Termini o període d'amortització

 • El termini d'amortització és el nombre d'anys que trigarem a saldar el deute.
 • El termini mitjà de les hipoteques actualment és de fins a 30 anys.
 • Cal tenir en compte que, com més gran sigui aquest termini, menors seran les quotes que haurem d'assumir.

Encara no ho tinc decidit, però m'interessa una hipoteca.

Com veus, la hipoteca ens obre la clau al nostre habitatge, però com que és un préstec tan important convé meditar-ho bé abans de llançar-nos. A Bankinter, volem facilitar-te una mica la vida, per això, si estàs valorant comprar una casa amb hipoteca, però no ho tens del tot clar, t'oferim una oferta personalitzada totalment gratuïta i sense compromisos.
como funciona una hipoteca bankinter

Quina és la meva hipoteca?

Doncs depèn del teu perfil d'estalvi, i de les teves preferències actuals i futures. Per què no fas una ullada al nostre simulador? Introdueix les dades i podràs fer-te una idea aproximada de la que necessites.

I la meva casa ideal?

De nou, depèn del que busquis i del que et puguis permetre. A Bankinter et donem algunes pautes que hauràs de tenir en compte a l'hora de buscar la teva casa.

Més detalls sobre la meva casa ideal
como funciona una hipoteca bankinter

Et pot interessar

Quines despeses té demanar una hipoteca?

A l'hora de sol·licitar un préstec hipotecari per comprar una casa o un segon habitatge, hauràs de considerar algunes despeses i impostos que, inevitablement, hauràs d'afrontar a l'hora de formalitzar l'operació.
Despeses per comprar una casa

Comparador d'hipoteca

Comparar, vull comparar! I ho podràs fer. Aquí la hipoteca fixa i al costat la hipoteca variable. Et posem al davant tots els aspectes que cal tenir en compte de cadascuna perquè puguis decidir amb total tranquil·litat.
Veure comparador d'hipoteques

Fins a quina edat puc demanar una hipoteca?

L'edat és, juntament amb altres variables, un element que han de tenir en compte les entitats bancàries quan un client demana una hipoteca.
M'interessa

Els teus dubtes i els de gairebé tothom