Saltar a la zona de continguts

Subrogació d'hipoteques

Subrogació d'hipoteques

Una subrogació d'hipoteques és una modificació en alguna de les parts que formen el contracte del préstec. En existir dues parts, la deutora i la creditora, hi ha dos tipus de subrogació:

 • Subrogació deutora
  És la que es realitza entre particulars, quan compres una casa que ja està hipotecada i decideixes assumir aquesta hipoteca canviant la titularitat.
 • Subrogació creditora
  És la que es realitza entre entitats bancàries, quan decideixes canviar la teva hipoteca actual a un altre banc.
subrogación hipoteca Bankinter

Simulador subrogació d'hipoteques

Valora i compara, en una ullada, el preu de la teva hipoteca actual amb l'oferta comercial de Bankinter.

Per quines raons podries plantejar-te una subrogació?

Aquí te n'oferim sis, totes de pes.
 • Vols millorar el tipus d'interès

  Sol ser la raó més habitual. Com ja deus saber, la vida dels préstecs hipotecaris és molt llarga i en aquest temps és fàcil que el mercat canviï i amb ell els tipus d'interès i l'oferta d'hipoteques.

 • Vols alliberar-te d'altres productes contractats

  És una pràctica habitual que l'oferta que et presenta un banc tingui com a condició la contractació d'altres productes: assegurances, plans de pensions, etc., productes que, indirectament, poden encarir el préstec.

 • N'estàs fart de les clàusules abusives

  Subrogar la teva hipoteca actual pot evitar-te pagar penalitzacions excessives en conceptes com, per exemple, interessos de demora desorbitats.

 • No vols pagar més comissions

  Pot ser que el teu préstec tingui condicions que, arribat el moment, no t'interessi pagar. Un exemple: comissió per realitzar amortitzacions parcials.

 • Vols modificar els terminis d'amortització

  Pot ser que les coses et vagin bé i vulguis escurçar el termini de devolució del préstec. O podria ser que les coses no et vagin tan bé i el que busques sigui reduir l'import de la quota mensual. En qualsevol dels casos, valorar una oferta de subrogació pot ser interessant.

 • Compraràs una casa i vols estalviar-te despeses i comissions

  Si compraràs una casa que té una hipoteca en vigor, la subrogació a la hipoteca del venedor pot suposar un estalvi de costos en despeses i comissions.

subrogación hipoteca Bankinter

Què cal tenir en compte

Canviar la hipoteca de banc pot tenir molts avantatges i és menys complex del que sembla. Tot i així, és important que tinguis en compte:

 • Una subrogació sempre comporta despeses, de manera que hauràs de valorar si l'estalvi compensa el desemborsament.
 • Els anys que et queden per pagar. Si estem parlant d'una millora en el preu de la hipoteca, encara que sembli poc, cada any sumarà un estalvi.
 • I, per acabar, recorda: no cal demanar autorització al banc que et va concedir la hipoteca per portar-la a un altre banc.

I ara, resolem la pregunta del milió:

Quines despeses té una subrogació?

Les despeses de l'antiga hipoteca

Hauràs de tenir en compte el cost de la cancel·lació que apliqui el banc amb el qual vas contractar la hipoteca. Aquesta comissió variaria depenent del tipus d'hipoteca, la data en què la vas signar i el moment en la vida del préstec en què es faci el trasllat.

Les despeses de la nova hipoteca

Amb la nova llei d'hipoteques del 2019, l'única despesa que hauràs de pagar serà la corresponent a la taxació. La resta de despeses, notaria, impost sobre actes jurídics documentats, etc., seran a càrrec del nou banc.

Per sortir de dubtes,

el millor és fer comptes.

Cerca i compara

És el primer pas, conèixer les ofertes del mercat hipotecari actual. Compara entre diferents entitats i selecciona la que més et convingui.

Espera l'oferta vinculant

Un cop hagis triat una entitat, espera a rebre l'oferta vinculant. És el document en què s'especifiquen totes les condicions contractuals.

Compara l'oferta i la contraoferta

És possible que el teu banc realitzi una contraoferta. Compara-la amb l'oferta vinculant i, ara sí, amb totes les dades, pren la decisió més rendible.

Vols començar a comparar?

Aquí tens la nostra oferta

Hipoteca fixa

Paga sempre el mateix. Una quota fixa durant tota la vida del préstec:
 • Fins a 30 anys
 • Per a primer i segon habitatge

Hipoteca Variable

La hipoteca de siempre, con condiciones Bankinter:
 • Hasta 30 años
 • Para primera y segunda vivienda

Consulta Passos a seguir per subrogar la hipoteca Passos a seguir per subrogar la hipoteca

Coneix l'oferta actual del mercat hipotecari

És possible que el mercat hagi canviat molt des que vas signar el teu préstec i que l'entitat amb la qual vas contractar el préstec al seu moment no t'estigui oferint les condicions que millor s'adapten a la teva situació actual. A Bankinter comptes amb una gran gamma d'hipoteques, entre les quals pensem que podràs trobar la que estàs buscant.

Contacta amb nosaltres

Et pots informar a través del nostre web, de la banca telefònica i, per descomptat, a través de les nostres oficines. Et detallarem quina documentació necessitem per iniciar l'estudi i t'informarem en profunditat de totes les condicions i característiques del préstec, perquè no tinguis cap dubte abans de començar amb el procés de subrogació.

Estudi de l'operació i confirmació de condicions

Un cop realitzat l'estudi, confirmarem l'oferta amb totes les condicions de l'operació. Ho farem a través del que en termes financers es coneix com “oferta vinculant”, plasmada en un format homologat: la fitxa europea d'informació normalitzada.

Signatura del préstec

Passades aquestes tres setmanes, l'operació es pot portar a signatura respectant els terminis que estableix la Llei de contractes de crèdit immobiliari.

cambiar hipoteca de banco a Bankinter

Preguntes freqüents amb respostes clares

A la nostra secció de preguntes freqüents trobaràs resposta a totes aquestes qüestions que et costa entendre dels productes financers: hipoteques, fons d'inversió, préstecs, targetes...

Et pot interessar

Simulador d'hipoteques

Amb el nostre simulador podràs calcular tant les quotes com les despeses associades a la hipoteca.
Ves al simulador

Totes les nostres hipoteques

Fixa? Variable? Mixta? Responem tots els dubtes freqüents sobre la contractació d'hipoteques.
Més Detalls sobre Totes les nostres hipoteques

Oferta personalitzada amb un assessor

Vols conèixer tots els detalls de la teva hipoteca? Demana'ns una proposta personalitzada.
Mé Detalls sobre Oferta personalitzada amb un assessor