Saltar a la zona de continguts
Comptes

Quin tipus de compte bancari em convé?

Compte bancari

En primer lloc, comencem per aclarir que un compte bancari és un producte per administrar els nostres diners. Es considera un producte bàsic, ja que genera altres productes derivats una mica més complexos, com ara targetes bancàries o préstecs. A més, el compte ens aporta avantatges, com ara fer certes gestions quotidianes de manera còmoda: pagament de rebuts, domiciliació de nòmines, retirada d'efectiu a caixers, etc.

Entre altres característiques generals, els comptes bancaris solen tenir despeses associades o comissions en concepte de manteniment i administració; incorporen diversos mitjans de pagament associats, com ara xecs o targetes; ofereixen liquiditat immediata via transferència, xec, caixer automàtic o finestreta; i s'identifiquen per mitjà de codis bancaris.

Avui dia hi ha una gran demanda i varietat; així, cada compte té unes característiques específiques que fan que puguin adaptar-se a cada tipus de client i necessitat. Per triar el més adequat, precisament haurem d'analitzar les nostres necessitats a curt i llarg termini, l'ús que li donarem i altres aspectes en funció de la nostra situació financera. I, per descomptat, estudiar les diferents opcions de comptes, veure bé les condicions que ens exigeixen i no deixar-nos portar per les ofertes.

Per exemple:

Si disposem d'uns ingressos regulars i volem ingressar-los directament, la millor opció serà un compte nòmina. A més, ens oferirà múltiples avantatges, com ara devolució de rebuts, descomptes, exempció de comissions, targetes de crèdit gratuïtes associades, regals (en el cas d'alguns comptes), etc. Però el millor és que ens lliurarà de pagar alguns impostos o comissions, i ens podrà premiar amb altres avantatges.

Si no tenim molts ingressos o no són gaire regulars, i també si només busquem un compte simple i sense requisits, podrem optar per un compte corrent (o compte sense nòmina). També si volem usar-lo com a compte de reforç al qual recórrer en casos d'urgència o en cas que falli el principal. A més, ens permetrà administrar els nostres diners amb facilitat; això fa que sigui un compte molt demandat. D'altra banda, no ens oferirà grans beneficis pel fet d'ingressar-hi els nostres diners.

Si volem estalviar a llarg termini o estalviar a llarg termini i percebre interessos, optarem per un compte d'estalvi. Aquest té una operativa una mica més limitada; de fet, no permet fer-hi domiciliacions ni ens oferirà targetes. Però si volem estalviar sense risc i al nostre ritme, serà una bona opció.

I si no volem que ens penalitzin per disposar dels fons abans que venci el termini estipulat per l'entitat bancària i disposar de liquiditat en tot moment, el millor serà obrir un compte remunerat. Aquest tipus de producte ens donarà una rendibilitat pel fet de tenir els diners ingressats. Aquest compte ens aportarà un interès superior al del compte corrent, però inferior a un dipòsit a termini fix; d'altra banda, és semblant al compte d'estalvi, però ens permet fer més operacions associades, com ara domiciliar pagaments, utilitzar el caixer i disposar de targetes associades. Per contra, ens repercutirà algunes despeses i comissions.

Altres tipus de compte són els comptes infantils, els comptes joves o els comptes en divises. Són productes molt específics, dissenyats per cobrir demandes molt concretes. I també hi ha els comptes en línia, que, tot i que no són tipus de compte com a tals, es gestionen des de l'ordinador o el mòbil, còmodament i sense haver de desplaçar-nos a l'oficina. Per aquest motiu, serien bons per nosaltres en cas de no disposar de temps o de no poder desplaçar-nos a la sucursal bancària.

Com veiem, són múltiples les opcions a l'hora de plantejar-nos obrir un compte bancari. Per tant, a l'hora de triar, haurem de fer-ho amb calma, amb tota la informació possible i sempre analitzant molt bé les nostres necessitats actuals i futures, el nostre perfil d'estalvi i les nostres expectatives.

A més

Compte Nòmina

Millora la teva nòmina amb millors avantatges, sense comissions i sense despeses de manteniment.
Més detalls sobre compte nòmina

Comptes

Descobreix la gamma de comptes corrents i sense comissions Bankinter per a particulars.
Més detalls sobre comptes