Saltar a la zona de continguts
Comptes

Quins tipus de comptes bancaris hi ha?

En primer lloc, comencem per descriure què és un compte bancari. Doncs simplement es tracta d'un producte bancari per administrar els nostres diners. En lloc de tenir-los guardats a casa nostra, el compte ens aportarà altres avantatges, com ara fer certes operacions quotidianes amb senzillesa i comoditat: pagar rebuts, domiciliar nòmines, retirar diners en efectiu a caixers automàtics, etc. Per aquest motiu, es considera un producte bàsic, ja que genera altres productes derivats una mica més complexos, com ara targetes bancàries o préstecs.

En general, els comptes bancaris solen tenir les característiques següents: tenen unes despeses associades o comissions en concepte de manteniment i administració; incorporen diversos mitjans de pagament associats, com ara xecs o targetes; ofereixen liquiditat immediata via transferència, xec, caixer automàtic o finestreta; i s'identifiquen per mitjà de codis bancaris.

Avui dia hi ha una gran demanda de comptes, adaptats a cada tipus de client i necessitat. Els més habituals són els comptes corrents, els comptes nòmina, els remunerats i els d'estalvi, i cada compte té les seves pròpies característiques. Per triar el que millor s'adapti a les nostres necessitats i triar el més adequat, precisament haurem d'analitzar aquestes necessitats a curt i llarg termini, veure l'ús que li donarem i preveure altres aspectes que s'adeqüin a la nostra situació financera. I, naturalment, analitzar les condicions que ens exigeixin i no deixar-nos portar per les ofertes.

Vegem els tipus de comptes principals:

Compte Nòmina

És força convenient si disposem d'uns ingressos regulars i volem ingressar-los directament. A més, ens ofereix múltiples avantatges a canvi: devolució de rebuts, descomptes, exempció de comissions, targetes de crèdit gratuïtes associades, regals (en el cas d'alguns comptes), etc. Però el millor és que ens eximeix de pagar alguns impostos o comissions, i pot proporcionar-nos ofertes específiques.

Compte corrent

La característica principal és que no requereix ingressos ni mantenir un saldo, i a més ens permet administrar els nostres diners amb facilitat; això fa que sigui un compte molt habitual. Per contra, el compte corrent no ofereix grans beneficis pel fet de tenir el capital ingressat. És un producte apropiat si no disposem de molts ingressos o si aquests són irregulars; també si busquem un compte sense grans requisits o un compte de reforç al qual recórrer en casos d'urgència o en cas que falli el compte principal.

Compte d'estalvi

És una opció òptima si volem veure augmentar el nostre capital, estalviar a llarg termini i a més percebre interessos. El compte d'estalvi té una operativa una mica més limitada; de fet, no permet fer-hi domiciliacions ni ens ofereix targetes. Però si volem estalviar sense risc i al nostre ritme, aquesta és l'opció més adequada.

Compte remunerat

Finalment, el compte remunerat ens permetrà estalviar, ja que ens rendirà només pel fet de tenir una quantitat al compte. A més, ens donarà liquiditat en tot moment i sense penalitzar-nos per disposar dels fons abans que venci el termini estipulat. El compte remunerat combina les funcionalitats d'un compte d'estalvi i un compte corrent. És semblant al primer, tot i que difereix en la seva operativa: enfront del compte d'estalvi, el remunerat ens aportarà un interès superior a un compte corrent, tot i que inferior a un dipòsit a termini fix. A més, ens permetrà domiciliar pagaments, utilitzar el caixer automàtic i disposar de targetes associades, però per contra ens repercutirà algunes despeses i comissions.

Altres tipus de comptes bancaris són els comptes infantils, els comptes joves o els comptes en divises, productes molt específics que satisfan demandes molt concretes.

A més

Compte Nòmina

Millora la teva nòmina amb millors avantatges, sense comissions i sense despeses de manteniment.
Més detalls sobre compte nòmina

Comptes

Descobreix la gamma de comptes corrents i sense comissions Bankinter per a particulars.
Més detalls sobre comptes