Saltar a la zona de continguts
Comptes

Què és un compte remunerat i quins són els seus avantatges?

Compte remunerat

Cada vegada més, l'estalvi no només és una tendència, sinó més aviat una necessitat: la gent busca assegurar la seva tranquil·litat i seguretat, i disposar d'un matalàs pel que pugui passar. Per aquest motiu, els productes d'estalvi estan en auge: comptes corrents, comptes d'estalvi, comptes remunerats, etc.

En concret, un compte remunerat és aquell que ens ofereix un interès pels diners que hi dipositem, de manera automàtica. També té altres característiques importants como que ens permet estalviar i ens dona liquiditat en tot moment, permetent retirar diners sense penalitzacions (tret que ens ofereixi una rendibilitat més gran, amb la condició que mantinguem la inversió durant un temps determinat; en tot cas això haurà d'estar reflectit a les condicions i requisits del compte). A més, ens oferirà seguretat, sobretot com més baixos siguin els tipus d'interès.

Es podria dir que aquest compte està a cavall entre el compte corrent i el compte d'estalvi, ja que, sense necessitat de domiciliar la nòmina, permet fer tota l'operativa dels comptes corrents (domiciliacions, transferències, possibilitat de disposar de targetes associades, etc.) i, a més, ens ofereix un rendiment per mantenir el capital.

Com s'estableix la remuneració?

S'estableix sobre la base d'una franquícia (això vol dir que hi hauria un límit de remuneració, passat el qual els diners del compte no es remunerarien), i també ens poden exigir un saldo mínim perquè hi hagi remuneració.

Igual que passa amb les hipoteques, la liquidació de l'interès podrà a ser a tipus fix o variable. També pot anar per trams de saldo (en aquest cas a cada tram li correspondria un interès determinat) o progressiu (més gran en funció del tram).

A més, encara que el normal és que la remuneració sigui en un termini indefinit, també hi haurà comptes que ens ofereixin períodes promocionals, o amb obligacions de permanència.

Avantatges d'un compte remunerat

En primer lloc, ens ofereixen rendibilitat amb la liquidació dels interessos, que se sol produir cada mes: els nostres diners aniran creixent a poc a poc.

En segon lloc, ens garanteix liquiditat per un període de temps determinat; n'hi haurà prou a sol·licitar el reemborsament per disposar dels nostres diners. En això es diferencia de qualsevol altre dipòsit, que no permet accedir al capital en qualsevol moment, llevat que per obtenir una remuneració més gran se'ns obligui a dipositar els diners durant un temps; en qualsevol cas, això haurà d'estar reflectit a les condicions del compte.

En tercer lloc, tant el capital com els interessos estan garantits, ja que no estan associats a cap mercat ni índex. No corren cap risc, ja que no s'inverteixen. A més, compten amb la garantia del Fons de Garantia de Dipòsits.

Finalment, ens permetrà realitzar l'operativa diària amb senzillesa i comoditat: domiciliacions, transferències gratuïtes, targetes associades gratis, etc.

Entre els desavantatges podríem esmentar un interès més baix que el que ofereixen altres productes (com ara els dipòsits) o bé que ens remunerin fins a un límit de saldo o de temps. Un altre és la limitació de les operatives, encara que això depèn de cada compte i cada banc; poden exigir-nos certa vinculació i poden tenir comissions força altes per alguns serveis.

Diferències entre un compte remunerat i un compte d'estalvi

Tot i que són semblants, el compte d'estalvi no permet fer algunes operatives, com ara disposar de targetes associades o realitzar domiciliacions.

Abans d'obrir un compte remunerat, com sempre, haurem d'analitzar bé totes les alternatives, comparar i quedar-nos amb el que més s'adapti al nostre perfil. Però, a més, serà important fixar-nos en la rendibilitat (en definitiva, és el que busquem), en les comissions, en els terminis i en les permanències.

A més

Compte Nòmina

Millora la teva nòmina amb millors avantatges, sense comissions i sense despeses de manteniment.
Més detalls sobre compte nòmina

Comptes

Descobreix la gamma de comptes corrents i sense comissions Bankinter per a particulars.
Més detalls sobre comptes