Saltar a la zona de continguts
Comptes

Es pot tenir Bizum en dos bancs?

Puc tenir Bizum a dos bancs diferents?

Com sabem, Bizum és una aplicació que té com a finalitat enviar i rebre diners entre particulars mitjançant el telèfon mòbil, sense cost i de manera instantània. El seu èxit rau en la rapidesa, la comoditat i la total seguretat amb què es poden fer aquestes operacions, ja que no cal introduir els números de compte ni el codi IBAN.

En associar el nostre compte bancari amb el nostre número de telèfon, n'hi haurà prou a tenir el contacte del destinatari de la transferència a l'agenda per fer el traspàs de diners, como si fos un WhatsApp.

A més

Simulador de despeses hipotecàries

Surt de dubtes i calcula totes les despeses de la teva hipoteca: impostos, gestoria, registre, notaria...
més detalls sobre Simulador de despeses hipotecàries

Simulador d'hipoteca

Amb el nostre simulador podràs calcular tant les quotes com les despeses associades a la hipoteca.
més detalls sobre Simulador d'hipoteca

Aquesta iniciativa va sorgir el 2016, quan diversos bancs van decidir associar-se per guanyar terreny davant d'altres fintechs del mercat. Avui dia hi estan adherides un total de 26 entitats, i cada una té la seva pròpia aplicació, compatible amb iOS i Android. Per donar-nos-hi d'alta, només cal que ens descarreguem l'aplicació del nostre banc, que serà compatible amb Bizum. Actualment, i sobretot aquest darrer any, aquesta aplicació va guanyar encara més usuaris, ja que la pandèmia va contribuir a reduir la circulació de diners en efectiu. En definitiva, es tracta d'una eina comodíssima quan toca compartir despeses, fer un regal conjunt, pagar entre més d'una persona en un restaurant o, en general, emetre una petita transferència. Poden transferir-se quantitats entre 50 cèntims i 1.000 euros, i es pot fer fins i tot a 30 destinataris alhora; pràcticament l'únic requisit és que tant l'emissor com el receptor tinguin l'aplicació. A més, avui dia aquesta aplicació ja permet pagar també en comerços en línia i restaurants, o fins i tot fer donacions a ONG.

Tanmateix, com que és una aplicació integrada a les aplicacions dels bancs participants (és a dir, és una aplicació externa i aliena que les entitats utilitzen), es planteja el dubte de si serà possible utilitzar-la amb el mateix dispositiu mòbil vinculat a dos comptes diferents. La resposta és no: només funciona amb una entitat. Sí que permet que canviem d'entitat tantes vegades com necessitem; d'aquesta manera, l'aplicació anirà vinculant un número de compte o l'altre i un IBAN o l'altre, però no ens permetrà associar-nos a diverses entitats alhora.

El que sí és possible és afegir una altra targeta SIM al nostre telèfon, i per tant tenir dos números en un mateix dispositiu. D'aquesta manera sí que podríem tenir dos comptes, cada un assignat a un número diferent.

És possible canviar d'entitat el Bizum?

Si tenim Bizum amb un banc i volem donar-lo d'alta en un altre de diferent, encara que mantenint el mateix número, simplement haurem de realitzar un procés de portabilitat. El nou banc transmetrà al banc original la nostra decisió de canvi de proveïdor; així de senzill.

Es pot canviar de compte amb Bizum?

Si volem canviar el compte associat per enviar i rebre les transferències des d'un altre compte, simplement haurem d'entrar a l'aplicació de l'entitat on vulguem donar d'alta Bizum, accedir a l'apartat de l'aplicació i veure l'opció d'inici de registre, registrar el nostre número de mòbil... i ja està: compte associat canviat!

I ara: pot un mateix compte tenir dos números associats?

Això resulta còmode quan, per exemple, es comparteix un compte bancari. Posem per cas que la nostra parella el comparteix amb nosaltres, aleshores tots dos podrem donar-nos d'alta a l'aplicació associant els dos números al mateix compte.