Saltar a la zona de continguts
Comptes

Es poden realitzar transferències bancàries sense comissions?

Puc fer transferències bancàries sense haver de pagar comissions?

Cada vegada estem més acostumats a no portar diners en efectiu, ja que s'estan imposant noves formes de pagament, com els que fem a través del telèfon mòbil. A més, avui dia és normal que, en cas de compartir despeses entre diverses persones, sigui un qui realitzi el desemborsament i els altres li facin una transferència. En aquests casos i atesa la freqüència creixent d'aquests nous hàbits, la pregunta de si és possible fer un intercanvi de diners sense comissions cada vegada cobra més importància.

Com sabem, fer una transferència bancària consisteix a realitzar un enviament de diners d'un compte a un altre, la majoria de les vegades entre titulars diferents. Aquests moviments es poden realitzar dins del mateix país o bé entre comptes pertanyents a dos països diferents. I, si es realitzen entre comptes d'una mateixa entitat, es coneixen amb el nom de traspassos. Ara bé: moltes vegades, realitzar-les té uns costos associats, tot i que dependrà del banc, del client o del tipus de moviment (per exemple, les realitzades en línia solen ser gratuïtes). En qualsevol cas, la despesa associada més habitual serà la de la comissió per transferències, encara que després n'hi hagi d'altres puntuals, com la comissió per manca d'informació (quan no aportem tota la informació necessària o fins i tot si aportem dades incorrectes), la comissió per cancel·lació de transferència o la comissió per canvi de divises, en cas que realitzem un traspàs entre països amb monedes diferents.

Com diem, realitzar aquest tipus de moviments sense pagar comissions dependrà de cada cas i de cada entitat bancària. Podem veure que són molts els bancs que les han eliminat per millorar la seva oferta i guanyar més clients. I, de tota manera, hi ha algunes formes d'estalviar-nos-les sí o sí:

Precisament, en primer lloc, a través d'un compte que no ens cobri comissions. És la manera més tradicional. Com dèiem abans, és molt normal que les entitats financeres ens ofereixin comptes sense comissions, sobretot si es tracta de comptes en línia o de comptes en què tinguem domiciliats els nostres ingressos, tot i que cada vegada és més habitual que ens els ofereixin sense cap tipus de vinculació o condicionant.

En segon lloc, mitjançant Bizum, una aplicació per enviar i rebre diners entre particulars mitjançant el telèfon mòbil, sense cost i de manera instantània. Va sorgir el 2016, quan diversos bancs van decidir associar-se per guanyar terreny davant d'altres fintechs. Avui dia, ja hi ha un total de 26 entitats associades i cada una té la seva pròpia aplicació. El seu èxit rau en la rapidesa, la comoditat i la total seguretat amb què es poden fer els intercanvis, ja que no cal introduir els números de compte ni el codi IBAN: en associar el nostre compte bancari amb el nostre número de telèfon, n'hi haurà prou a tenir el contacte del destinatari a l'agenda per fer el traspàs de diners, como si fos un WhatsApp.

A més

Compte Nòmina

Millora la teva nòmina amb millors avantatges, sense comissions i sense despeses de manteniment.
Més detalls sobre compte nòmina

Comptes

Descobreix la gamma de comptes corrents i sense comissions Bankinter per a particulars.
Més detalls sobre comptes