Saltar a la zona de continguts

Diccionari econòmic - NASDAQ

NASDAQ

El NASDAQ (National Association of Securities Dealers Automated Quotation) és la borsa de valors en format electrònic més gran dels Estats Units.

Engloba empreses de l'anomenada “New Economy” (electrònica, informàtica, telecomunicacions i biotecnologia), ja siguin americanes o estrangeres. Aquestes són les dues diferències principals respecte d'altres mercats o índexs com el Dow Jones (industrials) o l'S&P 500 (generalista), que a més no engloben companyies registrades fora dels Estats Units.

Així, compta amb les companyies de tecnologia punta més grans del món, entre les quals hi ha actualment Microsoft, Apple, Google, Facebook, Tesla, Netflix, Amazon o Baidu.

Encara que la seva oficina central està a Nova York, no té una ubicació física, sinó que s'allotja en una xarxa de telecomunicacions. Va ser creada com a resultat de la demanda de seguretat i regulació borsària del Congrés dels Estats Units, davant la falta de transparència dels valors OTC dels mercats (és a dir, aquells que no es negocien en les borses de valors organitzades).

Per això, es va crear el 1971 com la primera borsa electrònica del món i va començar a funcionar de manera 100% electrònica a partir del 1987.

Hi ha índexs de companyies cotitzades a Nasdaq, com el NASDAQ-100, que inclou les cent empreses no financeres de més capitalització que es negocien en aquest mercat; o el NASDAQ Composite, compost per més de 2.500 companyies.


A més

Broker Plus

Plataforma de trading amb les últimes tecnologies. I ara, amb temps real de franc.
Més detalls sobre Broker Plus

Vídeos d'anàlisis

Coneix com ha anat el mercat amb els vídeos d'Anàlisi Bankinter i posa't al dia de la situació de la borsa de manera ràpida i visual.
Anar a vídeos d'anàlisi