Saltar a la zona de continguts

Diccionari econòmic - Benchmark

Benchmark

El benchmark és un índex o punt de referència financer que serveix per fer comparacions o mesurar el rendiment d'una inversió, amb l'objectiu d'analitzar l'evolució i la gestió d'un fons durant un període de temps determinat.

En l'entorn econòmic i financer, el benchmark és qualsevol índex que es pren com a antecedent per valorar l'eficiència en la gestió d'una cartera. Per comparar l'evolució d'un fons d'accions a Espanya, per exemple, es pren com a referència l'Ibex 35 en qualitat de benchmark.

No obstant això, per comparar l'evolució d'un fons de renda variable europea, es mesurarà contra l'Eurostoxx 50.

El benchmark es triarà depenent del mercat a què estigui orientada l'estratègia d'inversió, el perfil i els interessos de l'inversor, així com els tipus d'actiu financer en què es pot invertir. De vegades es pot fins i tot utilitzar com a benchmark una combinació de diversos índexs si la inversió està enfocada a diversos mercats.

Avantatges d'un benchmark

Ajuda al gestor d'inversions a definir la destinació o l'objectiu de la inversió, tenint en compte uns paràmetres clars, com ara: en quins mercats i tipus d'actius invertir.

El benchmark serveix perquè els clients del fons d'inversió interpretin correctament en què s'invertirà.

Amb el benchmark serà fàcil identificar els riscos de la inversió.

Simplifica la interpretació dels rendiments.

Amb aquest sistema l'inversor podrà comparar i avaluar els seus rendiments actuals i històrics.

Els indicadors del benchmark, en cas de donar rendiments positius, es poden emprar com a bones pràctiques a implementar en l'estratègia de màrqueting.

A més

Comparador de fons

Amb ajuda, tot és més fàcil. I amb el nostre comparador podràs triar en funció de la rendibilitat dels diferents fons de la nostra cartera.
Més detalls sobre Comparador de fons

Gestió d'actius

Posem a la teva disposició tota la nostra experiència en la gestió dels teus actius.
Més detalls sobre Gestió d'actius