Saltar a la zona de continguts

Diccionari econòmic - FTSE 100

FTSE 100

L'FTSE 100 o Financial Times Stock Exchange és l'índex borsari que integra les 100 empreses cotitzades més grans a la London Stock Exchange (LSE), i per tant representa el rendiment financer de les 100 empreses més grans per capitalització borsària del Regne Unit.

Aquest índex es va crear el 1984 amb 1.000 punts de base. Avui dia, aquest indicador agrupa empreses com ara HSBC, Astra Zeneca, BP, GlaxoSmithkline, Barclays, Rolls Royce o Vodafone, i les 100 empreses que el componen suposen més d'un 70% del valor total de mercat dels valors que cotitzen a la Borsa de Londres.

Es calcula ponderant el valor de les accions d'aquestes 100 companyies, i ajustant el capital flotant a través de certes restriccions. Quan la seva cotització està en alça, augmenta el valor de les seves empreses sense que necessàriament augmenti la capitalització de cadascuna d'elles. De la mateixa manera, si baixa la cotització es reduirà la capitalització del conjunt, tot i que no totes les empreses pateixin la baixada.

Com funciona l'FTSE 100

La composició de l'índex FTSE 100 varia amb el temps i no sempre el componen 100 empreses de manera exacta. La seva llista d'empreses evoluciona en funció de l'augment o la davallada de la capitalització de cadascuna de les companyies, o com a conseqüència d'alguna circumstància particular.

En general, les alces es produiran en els períodes de creixement econòmic del país i viceversa, encara que això tampoc no és matemàtic, ja que no totes les seves empreses són britàniques, sinó que simplement han de cotitzar en la borsa de Londres. És a dir, poden ser companyies que simplement tinguin una seu i obtinguin els seus ingressos a l'estranger.

L'índex es calcula com una mitjana ponderada. La ponderació de les empreses dins de l'índex o el pes que s'assigna a cadascuna per al càlcul variarà en funció de la capitalització borsària de cada empresa, ajustat pel nombre d'accions en circulació (free float).

A més

Broker Plus

Plataforma de trading amb les últimes tecnologies. I ara, amb temps real de franc.
Més detalls sobre Broker Plus

Informes d'anàlisis

Informes i anàlisis diaris de mercat i la situació en borsa gràcies als nostres experts en anàlisis de Bankinter.
Ir a informes de análisis