Saltar a la zona de continguts

Diccionari econòmic - Diferencial d'hipoteca

Diferencial d'hipoteca

El diferencial d'una hipoteca és un percentatge fix d'interessos que suposa la remuneració del banc pel fet de prestar-nos aquests diners. És a dir: és el benefici que obté per avançar-nos un capital, per això cada banc ofereix el seu propi diferencial. A més, el diferencial pot canviar amb els anys en funció de nombrosos factors. 

En el cas de les hipoteques variables, aquest percentatge se suma a un altre percentatge (un índex de referència que normalment és l'euríbor) per calcular l'interès nominal del préstec (o TIN). Per tant, juntament amb l'índex de referència, és una de les dues parts que determina l'interès de les hipoteques variables. Però a diferència de l'euríbor que es revisa cada dotze mesos, el diferencial roman igual al llarg de la vida del préstec.

En cas que contractem productes de venda combinada o bonificats (productes que ens oferirà el banc de la seva cartera i que ens ajudaran a reduir-nos l'interès de la hipoteca) podrem reduir aquest interès. 

Llavors, el diferencial afecta la meva hipoteca?

Com acabem de veure, el diferencial determina part dels interessos que pagarem pel nostre préstec hipotecari. En una hipoteca fixa no es tracta d'un aspecte tan determinant, però sí que és rellevant en el cas de les hipoteques variables.

I en la nostra hipoteca, podem reduir-lo?

La resposta és sí, podrem reduir el diferencial quan complim certs requisits com contractar productes combinats (assegurances de vida, plans de pensions, targetes de crèdit, domiciliació de nòmina, etc.).

A més

Proposta personalitzada d'hipoteca

Si ja has trobat casa, t'oferim una oferta personalitzada amb tots els imports: quotes, impostos, gestoria, registre, notaria...
més detalls sobre Proposta personalitzada d'hipoteca

Portal immobiliari

Si estàs buscant casa, fes una ullada al nostre portal: 100% de finançament en tots els nostres immobles.
més detalls sobre Portal immobiliari