Saltar a la zona de continguts

Diccionari econòmic - Dipòsit a la vista

Dipòsit a la vista

Un dipòsit a la vista, també conegut com compte corrent o compte bancari, és un instrument financer que les entitats ofereixen als seus clients, permetent-los ingressar els seus dipòsits, guardant i administrant així els seus diners: operar, retirar, transferir part dels diners en qualsevol moment sense haver d'avisar el banc, etc.

Els comptes bancaris són dipòsits de diners que són utilitzats com a recurs operatiu per poder dur a terme diversos tipus d'operacions bancàries, com són l'ingrés de la nòmina, l'abonament de rebuts, la realització de domiciliacions d'altres entitats, el pagament de préstecs o l'associació d'hipoteques, crèdits, plans de pensions i contractes, etc. entre altres serveis financers. 

Per això són una manera molt còmoda d'afrontar les despeses del dia a dia, ja que el client pot retirar els seus diners en qualsevol moment. A més, les noves tecnologies han donat pas a l'operativa en línia, que permet gestionar els dipòsits des del telèfon o l'ordinador, a qualsevol lloc i en tot moment.

Els dipòsits a la vista són una de les fonts principals de finançament per a les entitats financeres, sobretot si es tracta de comptes corrents. El motiu és que són comptes transaccionals (a diferència dels comptes d'estalvi) els moviments dels quals es produeixen dins i fora de l'entitat, de manera que les sortides de diners que realitza un client es compensen amb les entrades que realitza un altre, segons van arribant a l'entitat les transaccions de tercers bancs i clients.

Característiques generals dels comptes bancaris o dipòsits

Aquests productes es caracteritzen per:

  • Poder contractar-se de manera fàcil i segura. 
  • Ser un recurs important d'estalvi a curt o llarg termini.
  • Permetre centralitzar el pagament d'obligacions financeres des d'un sol lloc.
  • Gaudir de beneficis addicionals o de liquiditat, tot i que sempre serà en funció de l'entitat bancària on es tingui associat aquest compte, així com de les característiques concretes del dipòsit.
  • Portar associades targetes de crèdit, de dèbit gratuïtes o comissions exclusives i altres beneficis addicionals per al client.
  • Gaudir d'avantatges molt competitius pel fet de domiciliar la nòmina. En aquest cas, el producte rep el nom de compte nòmina. És una opció molt còmoda en la qual el salari va directe a aquest dipòsit, i domiciliant totes les despeses periòdiques de forma automàtica (la llum, l'aigua, el telèfon) no tindrem la necessitat de recordar-nos-en cada mes.
  • Poden tenir un o diversos titulars, de manera que són una opció perfecta si es viu en parella o si es comparteix pis, ja que permeten unificar en un mateix compte les despeses comunes associades al pagament de la hipoteca i al dia a dia: els rebuts de la llum, l'aigua, el gas, la comunitat, etc.

A més

Compte Nòmina

Millora la teva nòmina amb millors avantatges, sense comissions i sense despeses de manteniment.
Més detalls sobre compte nòmina

Fons d'inversió

Coneix els nostres fons d'inversió i descobreix el més adequat per a tu.
Més detalls sobre fons d'inversió