Saltar a la zona de continguts

Diccionari econòmic - Compte sense nòmina

Compte sense nòmina

Com el seu nom indica, un compte bancari sense nòmina és aquell compte corrent que no ens exigeix domiciliar la nòmina, ni cap altre tipus d'ingrés periòdic (la pensió, etc.). Aquest tipus de compte és útil quan la font o la periodicitat dels ingressos no és regular.

De fet, ofereix tots els avantatges i serveis d'un compte nòmina, però sense exigir-nos tanta vinculació al banc. De la mateixa manera, també funciona com un compte corrent que ens permet gestionar el nostre dia a dia financer: associació gratuïta de targetes de dèbit o crèdit; retirada d'efectiu a caixers; realització de transferències i traspassos; ingrés de xecs; domiciliació de rebuts i domiciliació de nòmina, encara que la nòmina no és un requisit obligatori.

Aquest tipus de comptes ofereix molta varietat: hi ha versions per a joves, comptes amb comissions o sense, comptes que exigeixen altres condicionants… I sobretot, els comptes en línia. Són molt demandats pels que volen compartir despeses, gastar tranquil·lament i no complir requisits a canvi; encara que depèn de les condicions específiques que estableixi cada entitat, en general no exigeixen gaire vinculació. També són útils per als que volen un segon compte de recanvi per si falla el principal, per exemple per fer compres en línia o viatjar més tranquil·lament (retirades d'efectiu o canvis de divisa gratuïts). O per als que tenen la nòmina domiciliada en un altre banc, però volen un compte que els ofereixi qualsevol producte financer interessant sense necessitat de traspassar els seus ingressos a un altre compte (alguns requereixen un ingrés elevat per oferir una rendibilitat més alta, d'altres no). I finalment, també és per a aquells que tenen la nòmina a un altre banc, però volen acumular estalvis sense pagar comissions.

Característiques d'un compte sense nòmina:

  • En general, són comptes que no ens cobren comissions d'administració, o de manteniment, permetent-nos estalviar prop de 250 €/anuals en concepte d'aquestes despeses.
  • Preveuen l'emissió de transferències sense cost (sempre que siguin inferiors a 50.000 € i es facin dins de zona SEPA); també l'ingrés i l'emissió de xecs.
  • Ens ofereixen targetes de dèbit i crèdit associades, fins i tot per als cotitulars en cas que n'hi hagi, sense despeses d'emissió ni de manteniment.
  • Ens permeten retirar efectiu gratuïtament a la xarxa de caixers automàtics del banc, i fins i tot d'altres bancs nacionals o internacionals.
  • Faciliten l'operativa diària en línia, aportant autonomia de gestió, rapidesa i comoditat. A més, alguns permeten domiciliar els nostres ingressos, encara que no hi tinguem la nòmina.
  • Permeten cancel·lar el compte en qualsevol moment d'una manera ràpida i senzilla.

A més

Compte Nòmina

Millora la teva nòmina amb millors avantatges, sense comissions i sense despeses de manteniment.
Més detalls sobre compte nòmina

Comptes

Descobreix la gamma de comptes corrents i sense comissions Bankinter per a particulars.
Més detalls sobre comptes