Saltar a la zona de continguts
6 /6
Aquest número és indicatiu del risc del producte: 1/6 indica un risc baix i 6/6, un risc alt.
Bankinter, SA, està adherit al Fons de Garantia de Dipòsits d'Entitats de Crèdit d'Espanya. La quantitat màxima garantida actualment pel fons és de 100.000 euros per dipositant i entitat.
El reemborsament, el rescat o la devolució anticipada d'una part o de tot el principal invertit estan subjectes a comissions o penalitzacions.

Crea una cartera d'inversió des de zero

Et plantejaràs invertir?

En aquest cas, t'has de començar a familiaritzar amb alguns termes, com ara la cartera d'inversió. T'expliquem què és i t'informem sobre tot allò que hauràs de tenir en compte.

L'important a l'hora d'invertir serà complir algunes premisses:

 • Estar ben informat i assessorat.
 • Tractar de diversificar.
 • No pensar en el benefici immediat. Has de tenir present que invertir en fons comporta el risc de pèrdua de capital.

Com funciona una cartera d'inversió?

Encara que podem ser nosaltres els que gestionem directament la nostra inversió, el més normal és que confiem la gestió de la cartera a un expert. Tenim dos tipus de gestió: la gestió activa és aquella en què les decisions d'inversió es prenen amb el criteri propi de l'equip gestor del fons, que decidirà en què invertir partint de la seva opinió i la informació de què disposa. En el cas de la gestió passiva, l'únic que busca és replicar un índex borsari.

En principi, si és la primera vegada que invertim, el consell és evitar els productes complexos. Si t'has plantejat invertir en fons, podem fer un pla d'inversió periòdic al qual anirem fent aportacions periòdiques, la qual cosa et permet invertir de manera sistemàtica i amb menys esforç, fent-ho a poc a poc, en funció de la teva capacitat d'estalvi.

Què cal tenir en compte en construir la cartera d'inversió?

Primer de tot, haurem de posar-nos en mans d'un expert que analitzi la nostra situació i ens proposi una combinació d'actius adequada. Evitem els consells d'amics i deixar-nos endur pels rumors. I, si no volem involucrar-nos tant, simplement podem confiar en un servei de gestió de carteres que mogui el patrimoni per nosaltres.
 • Establir el nostre perfil d'inversor.

  Haurem de ser tan realistes com sigui possible: quina és la nostra situació patrimonial, quines són les nostres necessitats de liquiditat, quin termini d'inversió ens fixem, quins riscos estem disposats a assumir... Hi ha tres perfils, segons la tolerància al risc: conservador, mitjà (moderat) o agressiu. Hi ha moltes eines per calcular el nostre nivell de risc.

 • Determinar els nostres objectius.

  Què volem aconseguir amb la inversió és un altre aspecte fonamental. Depenent de l'etapa de la teva vida i del risc que estiguis disposat a assumir en la inversió, hi ha tres objectius principals: la seguretat, el creixement i els ingressos. Si la seguretat és el més important per tu, has de saber que aquests productes comporten el risc de pèrdua de capital i potser no són per a tu.

 • Marcar-nos uns temps, establir uns terminis.

  És important fixar-nos un horitzó temporal: podem invertir a llarg termini, inversions més enllà dels 5 anys; si invertim a mitjà termini ho farem en un termini comprès entre 1 i 5 anys; i si invertim a curt termini, ho farem en un temps inferior a l'any.

 • Diversificar i rendibilitat/risc.

  La capacitat de generar rendiments es coneix com a rendibilitat. En una inversió, els rendiments futurs no són segurs. Poden ser grans o modestos, poden no produir-se, i fins i tot pot significar perdre el capital invertit. Aquesta incertesa es coneix com a risc. És important diversificar i ajustar la inversió al perfil de risc. Entenguem bé el binomi rendibilitat/risc.

  Expectativa de rendibilitat. Com més baixa és l'expectativa de rendibilitat, menor és el risc.

  Potencial de risc. I, a la inversa: com més alta és l'expectativa de rendibilitat, major és el risc.

 • Establir la nostra inversió inicial.

  Si bé els diners que necessitem dependran del pressupost amb què comptem, es recomana un mínim de 1.000 o 2.000 € per a cada inversió. L'important és que la inversió no afecti la nostra estabilitat financera.

 • Tenir en compte les despeses i les comissions.

  Un aspecte molt important a l'hora de crear la nostra cartera és parar atenció a aquests dos apartats. Lògicament, si recorrem a un assessor expert o amb un intermediari que compri i vengui les nostres accions, o que operi amb els nostres fons, haurem de tenir en compte la seva comissió. A més, hi ha altres comissions habituals que ara detallarem; l'important serà informar-nos bé abans de contractar qualsevol producte, ja que sempre hauran d'estar publicades. Les comissions més habituals seran per compravenda, custòdia i administració de valors; per gestió de carteres i per assessorament financer.

 • Seguir el curs de la inversió.

  Cal tenir en compte que el procés no acaba tan bon punt col·loquem els diners en els productes triats: un cop invertits, tan important com invertir bé serà seguir el curs de la inversió, revisant-la periòdicament per fer els ajustaments necessaris.

Perquè tots som diferents, solucions personalitzades.

No hi ha fórmules millors ni pitjors. Per crear la teva cartera d'inversió l'important és poder accedir als productes i les fórmules d'inversió que s'adaptin a nosaltres, i mai a l'inrevés. Et proposem una manera molt senzilla d'identificar quins productes s'ajusten a la teva forma de ser, al teu perfil inversor i al teu patrimoni.
Si vols ser tu qui pren les decisions:

Fons perfilats1

Fons perfilats prèviament segons els diferents perfils d'inversor. Identifica't com a inversor i nosaltres t'oferim una selecció ajustada al teu perfil.
 • Conservador
 • Dinàmic
 • Agressiu

Dipòsits en divises2

Una altra manera d'invertir:
 • Dipòsits en dòlars
 • Des de 6 mesos
 • Des de 9.000 €
 • Dipòsits en dòlars
 • Des de 6 mesos
 • Des de 9.000 €

Broker Bankinter

Un broker en línia adaptat a tots els nivells, tant per a principiants com per a professionals. Tot al mateix lloc.
 • Més de 30 mercats
 • Eines personalitzables per invertir de manera més fàcil i intuïtiva
 • Amb una àmplia gamma de productes: accions, ETF, futurs, cotitzats...

Preguntes freqüents amb respostes clares.

A la nostra secció de preguntes freqüents trobaràs resposta a totes aquestes qüestions que et costa entendre dels productes financers: plans de pensions, fons d'inversió...

PREGUNTES FREQÜENTS SOBRE INVERSIÓ
Question mark on memo paper on pink background. Solution concept; Shutterstock ID 1534644353; Purchase Order: -

Bankinter respon

Et podrem ajudar amb els teus dubtes, consultes operatives, ajuda tècnica, etc.

Més informació
900 816 833
Caixers i oficines