Saltar a la zona de continguts

Com millorar l'estalvi familiar

Com millorar l'estalvi familiar

O el que és el mateix, la nostra tranquil·litat, el nostre avenir. Assumptes que formen part de la quotidianitat, del nostre dia a dia, de la nostra vida familiar.

 • Estalvi per als imprevistos, els que mai s'esperen i tampoc esperen.
 • Estalvi per a allò previst: l'educació, millorar la nostra qualitat de vida, la jubilació...

El més important, el primer de tot.

En aquesta pàgina trobaràs molts consells, serveis, fórmules i eines que t'ajudaran en el teu pla d'estalvi. Alguns et resultaran molt útils i d'altres no tant. No obstant això, hi ha tres premisses que sí o sí has de tenir en compte:

Fes un pressupost

És el principal, saber amb quins ingressos comptes i quines despeses tens. Només des d'aquesta realitat podràs conèixer quina és la teva capacitat d'estalvi.

Fixa un objectiu

Busca una motivació, sobretot al principi. Tenir un objectiu farà que et resulti més senzill assentar l'hàbit de l'estalvi en el teu dia a dia. Comença per arribar a una petita quantitat o a alguna cosa que et faci una il·lusió especial.

Implica tota la família

Tots formeu part del pressupost familiar: alguns aporteu, però tots gasteu. Estalviar és un camí que es recorre a poc a poc, de manera constant, i totes les col·laboracions, per petites que semblin, compten.

Sis consells, sis actituds.

Mirar les coses amb els mateixos ulls, però des d'un altre angle. Hi ha moltes ocasions en què, si ens parem un moment a pensar, podem modificar alguna de les inèrcies que ens porten a gastar més del necessari.
 • Realment ho necessites?

  Elimina aquelles coses que pagues o compres regularment i que, siguem sincers, no necessites. És molt comú que, sense adonar-nos-en, acumulem moltes petites despeses que juntes deixen de ser una quantitat petita.

 • Segur que ho vols?

  Evita les compres compulsives. Atura't durant uns segons i torna a preguntar-te si realment ho vols. Potser no ho vols tant.

 • No és massa car?

  Repassar i valorar les nostres factures de, per exemple, subministraments, pot portar-nos
  sorpreses. Et recomanem comparar serveis i, encara que et porti una mica de temps, pensa que el possible estalvi el notaràs tots, tots els mesos.

 • Has de pagar-ho a terminis?

  De vegades la nostra liquiditat està afectada per un imprevist i necessitem ajornar les compres. En aquests casos tingues en compte les opcions que t'ofereixen les targetes
  de crèdit: pot ser que, a més de còmode, et resulti més rendible.

 • Un regal? Una paga extra?

  No et proposarem que no et donis cap capritx, és clar que no, però, quan rebem uns diners extres, destinar una mica d'aquesta quantitat a l'estalvi ens aproparà a la nostra meta i ens ajudarà a sentir-nos bé, amb els deures fets.

 • Compte amb les expectatives!

  Tan dolent és no tenir un fons de reserva com intentar assolir metes impossibles. El secret de l'estalvi passa per generar un hàbit i fer-ho sense grans sacrificis. Una bona fórmula és destinar al voltant del 10-15% dels nostres ingressos.

El teu banc també et pot ajudar. Treu-ne tot el profit que puguis.

Perquè no et donaríem tants consells sense posar de la nostra part. A Bankinter tens productes i serveis que potser no estàs utilitzant i que poden ajudar-te a planificar-te, a treure més rendiment als teus diners.

Apuja't el sou

Tant si tens nòmina com si ets autònom o estàs jubilat, a Bankinter disposes dels comptes més rendibles del mercat.

Mou els teus estalvis

Digues adeu al mitjó! Estalviar no et servirà de res si no mous els teus diners, si els deixes parats aniran minvant amb el pas del temps.

Fes-ho lentament, a poc a poc

La millor manera d'anar construint un capital? Invertir-lo de manera sistemàtica, però a poc a poc, sense que ho notis.
beautiful girl thought isolated on a white background; Shutterstock ID 1565638549; Purchase Order: Campaña display Bankinter; Job: Banner audiencia inversor; Client/Licensee: Bankinter

I en la compra? És fàcil: comprar el just, comprar millor.

Tots els consells que et podem donar per estalviar en la compra s'ajusten a aquests dos conceptes: comprar el que veritablement necessites i fer-ho amb una mica d'ordre. Com s'aconsegueix això? Aquí tens uns “tips” per fer-ho de manera senzilla i sense amb prou feines adonar-te'n.

 • Acostuma't a portar una llista, segur que estalvies diners i, a més, una cosa que segur que també valores: temps.
 • Abans de sucumbir a una oferta, compta fins a deu. Després torna a preguntar-te si ho necessites o no: si és un producte que utilitzes habitualment o si, simplement, vols comprar-ho perquè està barat.
 • Mai, mai, mai facis la compra amb gana. Si ho fas compraràs més, de manera poc ordenada i, probablement, ompliràs el carro de sucres i altres productes de consum immediat.
 • En molts casos, la compra a granel és una opció, a més de més ecològica, més econòmica: compres justament el que necessites.
 • Si tens espai, habilita un lloc com a rebost o petit magatzem. Et permetrà adquirir productes de consum habitual quan estiguin d'oferta: oli, cafè, bolquers... Com que són productes de consum quotidià, un petit estalvi en moltes unitats es nota.
 • Procura consumir el màxim possible dels productes que tens a casa abans de plantejar-te fer una nova compra.
 • Tingues en compte les marques blanques. En els últims anys la seva qualitat és absolutament comparable a la d'altres marques i, en alguns casos, poden suposar un gran estalvi.

A més, pots fer ús de les diferents aplicacions disponibles per comparar preus a diferents comerços. No consisteix a tornar-te boig amb les comparatives, però sí que et serà útil per a la compra dels productes que repeteixes tots els mesos o totes les setmanes.

I els petits? Ells també poden estalviar.

I no només poden, sinó que és una pràctica que hauríem d'incorporar en el seu aprenentatge com a part de l'educació. Implica'ls, compta amb ells: també són part de la família!

 • Coneixeran el veritable valor dels diners.
 • Descobriran que les coses no venen soles.
Happy child wearing 3d glasses. Surprised girl against yellow background. Cinema and movie time concept; Shutterstock ID 1577368147; Purchase Order: Trabajos web BK; Job: Simulador pensiones; Client/Licensee: Bankinter

Estalvia avui per a la tranquil·litat de demà

Abans o després, tots ens enfrontarem al final de la nostra vida laboral. Pensar en l'estalvi des d'avui és també pensar en el futur.

Simulador de pensió pública

Introduint l'edat, els anys treballats i el salari brut podràs fer un càlcul fiable de la pensió pública.
Més detalls sobre simulador pensió pública

Simulador de plans de pensions

Amb unes poques dades i en uns quants minuts podràs planificar la jubilació.
Més detalls sobre Simulador de plans de pensions

Simulador de rescat de plans de pensions

Coneix amb dades reals totes les possibilitats de rescat que ofereixen els plans de pensions.
Més detalls sobre Simulador de rescat de plans de pensions

Preguntes freqüents amb respostes clares

A la nostra secció de preguntes freqüents trobaràs resposta a totes aquestes qüestions que et costa entendre dels productes financers: hipoteques, préstecs, targetes, fons d'inversió...

Anar a preguntes freqüents
connection on - off green lighting bulbs with white line on green pastel background for copy space. minimal concept. top view.; Shutterstock ID 547193260; Purchase Order: Campaña display Bankinter; Job: Banner audiencia inversor; Client/Licensee: Bankinter

Altres productes, més idees:

Estalvi per a la jubilació

A més de productes específics, trobaràs el que no esperes: articles, consells, simuladors per calcular la pensió pública, per fer aportacions...
Més detalls sobre jubilació

Estalvi per als teus fills

Consells, eines i solucions perquè els teus fills grans interioritzin l'hàbit de l'estalvi, per ajudar-los, perquè els sigui més fàcil.
Més detalls sobre l'estalvi dels teus fills

Fons perfilats

Una forma senzilla d'invertir en fons. Només necessites saber com ets, quines expectatives tens i quin risc vols assumir. Nosaltres t'oferim una selecció en funció de la teva manera de ser.
Més detalls sobre Fons perfilats

Bankinter respon

Et podrem ajudar amb els teus dubtes, consultes operatives, ajuda tècnica, etc.

Més informació
900 816 833
Caixers i oficines