Saltar a la zona de continguts

Compte corrent o compte nòmina

Quin compte hauria de contractar?

Quan decidim obrir un compte bancari, és possible que ens sorgeixin dubtes en haver de triar entre els diferents tipus de comptes que hi ha, per això és important saber que:

  • Igual que no hi ha dos clients iguals, tampoc no hi ha dos comptes iguals.
  • El mercat ens ofereix una àmplia varietat de comptes bancaris, sempre en funció de les circumstàncies personals i laborals.
  • Cal tenir en compte els diferents perfils d'estalvi, preferències i necessitats actuals i futures.

El compte nòmina i el compte corrent són dos dels comptes més habituals; seguidament t'expliquem quines són les diferències, els avantatges i què has de tenir en compte a l'hora d'escollir entre l'un i l'altre. 

cuentas bancarias bankinter

Compte Nòmina

Què és?

Un compte nòmina permet una operativa similar al compte corrent, però amb millors condicions pel fet d'ingressar-hi el sou. A més, en molts casos ens permet no haver de pagar comissions pel compte i sol oferir-nos targetes sense despeses associades i altres avantatges específics, inclosa certa remuneració pels nostres estalvis.

Ens convé si...

Disposem d'uns ingressos regulars, és a dir, tenim un sou fix cada mes i volem ingressar-lo directament a canvi de poder obtenir diferents avantatges. Els avantatges que ens ofereixen varien en funció del compte nòmina, els més habituals són: devolució de rebuts, descomptes, compte sense comissions, remuneració pels nostres estalvis, targetes gratuïtes i fins i tot, en el cas d'alguns comptes, descomptes i promocions.

Què ens demana i què demanem?

El més important: que no ens cobri comissions. Podríem demanar-li també targetes sense despeses, una remuneració pels nostres estalvis i una bona operativa digital que ens permeti fer totes les gestions en línia. A més, si ets jove hauràs de saber que hi ha comptes nòmina per a joves que ja tenen una nòmina, que ofereixen avantatges i descomptes addicionals, i ens acostumaran a estalviar.

Compte corrent

Què és?

Un compte corrent és el tipus de compte més bàsic, és el compte de tota la vida. Ens permet fer operacions molt senzilles: ingressos i pagaments, retirar efectiu a caixers, domiciliacions, transferències i, en alguns casos, disposar d'una targeta de crèdit. Bàsicament ens permet administrar els diners amb facilitat, cosa que fa que aquests comptes siguin molt habituals.

Ens convé si...

Si no disposem de molts ingressos o si aquests són irregulars. Aquest tipus de compte també ens encaixaria si busquem un compte per compartir despeses amb la parella o els companys de pis, com a compte de reforç des del qual podrem fer algunes operacions, ja que és molt pràctic per fer cobraments i pagaments sense que els diners surtin del banc, o també ens podria servir com a compte per iniciar els més petits en l'estalvi.

Què ens demana i què demanem?

És un compte senzill que no requereix ingressos ni saldo mínim. En canvi, tampoc no ofereix grans beneficis pel fet de tenir els diners ingressats i en general sol tenir comissions associades. Per tant, podríem demanar-li que no ens les cobrés, i que no ens imposés gaires condicions. I si ens ofereix una operativa en línia per gestionar-lo més còmodament, encara millor.
cuentas bancarias bankinter

Vens a Bankinter?

Si ja tens un compte en una altra entitat i vols passar-te a Bankinter, amb el Servei Canvia a Bankinter, decideix què vols portar a Bankinter i nosaltres ens encarreguem de tot:

  • Sense passar per l'oficina
  • Sense paperassa
  • Sense haver de parlar amb els altres bancs

Compte corrent o compte nòmina?

Com hem vist, no hi ha un compte ideal: tot dependrà de la nostra situació i les nostres necessitats. Per això, abans de contractar-ne un, haurem d'analitzar-los bé, comparar totes les opcions i triar el que millor s'adapti a nosaltres. Si cal, podem consultar tots els dubtes amb l'entitat bancària i resoldre'ls abans de decidir-nos.

A més

Compte Nòmina

Millora la teva nòmina amb millors avantatges, sense comissions i sense despeses de manteniment.
Més detalls sobre compte nòmina

Compte corrent

Un compte corrent amb un banc no gens corrent. Amb el compte corrent Bankinter disposa dels teus diners quan vulguis, sense condicions.
Més detalls

Compte Tu i Jo

Si comparteixes despeses, comparteix compte. Amb el Compte Tu i Jo de Bankinter, comparteix el que és bo.
Més detalls sobre compte tú i jo

Els teus dubtes i els de gairebé tothom