Saltar a la zona de continguts
Targetes

Quins són els beneficis de la targeta de crèdit?

Les targetes de crèdit són un instrument financer que fonamentalment permet a l'usuari fer pagaments i que, com que estan associades a un compte corrent, compte nòmina o un altre producte financer, solen comportar diferents avantatges que les converteixen en alguna cosa més que un simple mitjà de pagament.

Aquests són alguns dels beneficis de les targetes de crèdit:

  • Podràs pagar aquella compra o aquell “caprici” mes a mes i de manera còmoda.
  • Les targetes de crèdit tenen vinculats diversos mètodes de pagament molt interessants, com ara el pagament total a final de mes sense interessos o pagaments ajornats en funció de la teva capacitat d'amortització. Això et permetrà triar, en cada moment, el que més s'ajusti a la teva situació.
  • Moltes targetes de crèdit associades a establiments comercials com ara botigues d'electrodomèstics, botigues de llibres, tecnologia, supermercats, etc. permeten, en algunes ocasions, que el client pugui fer compres en aquesta botiga i ajornar la compra amb un 0% d'interès.
  • Les targetes de crèdit solen tenir vinculades assegurances amb majors o menors cobertures. Les assegurances més habituals associades a les targetes de crèdit són les assegurances d'assistència en viatge o d'accidents, que apliquen les seves cobertures sempre que el pagament d'aquest viatge s'hagi realitzat mitjançant la targeta.
  • Les targetes de crèdit són el passaport per poder comprar absolutament a tots els establiments del món amb total confiança i seguretat. Encara que sigui difícil de creure, hi ha alguns llocs del món, com els EUA, que no accepten pagament amb targeta de dèbit en alguns dels seus establiments. La targeta de crèdit et permet no portar diners en efectiu i pagar les compres mentre viatges i, a més, triar com vols pagar: de manera ajornada o a final de mes.
  • Algunes targetes de crèdit associades a comptes corrents o comptes nòmina solen tornar un percentatge dels diners disposats quan el mètode de pagament triat és a terminis.

Encara que, com acabes de veure, els avantatges de la targeta de crèdit són molts i molt interessants, és important tenir un bon control de la teva economia i de la teva capacitat d'endeutament i una bona administració i control de les despeses pagades amb la targeta de crèdit.

Per què utilitzar una targeta de crèdit?

Hi ha vegades en què ens pot resultar útil fer servir una targeta de crèdit, per exemple:

Un exemple molt comú i recomanable és fer ús de la targeta de crèdit per pagar les vacances o un viatge. Et permetrà gaudir de les seves cobertures en assegurances molt adequades a aquestes situacions: pèrdua d'equipatge, assistència en viatges, etc.

A més, en utilitzar la targeta de crèdit per comprar un bitllet d'avió o reservar un hotel, els diners no es descompten del compte corrent directament i, en cas de canviar els plans, la devolució de l'import és més senzilla i l'import mai no haurà sortit del teu compte corrent. De la mateixa manera, a l'hora de llogar un cotxe i pagar-ho amb la targeta de crèdit, és possible que tinguis algun tipus de millora en el preu del lloguer.

Un altre exemple podria ser per pagar una despesa imprevista, ja que la targeta de crèdit et permet fer front al pagament i tornar-lo a poc a poc o quan disposis de saldo al compte. També és útil pagar amb targeta de crèdit una reforma a casa teva: a poc a poc sempre és més fàcil. Recorda: la clau és tenir el control de les despeses i fer-ne un ús correcte que no afecti l'equilibri de la teva economia.

A més

Targeta Combo

Utilitza la cara Combo 1 quan vulguis pagar a final de mes. Utilitza la cara Combo 2 quan prefereixis pagar a poc a poc.
Més detalls sobre targeta combo

Targeta a terminis

COMPRA SMART: fracciona una o diverses despeses de la targeta sense modificar-ne les condicions. Paga al teu ritme.
Més detalls sobre compra smart