Saltar a la zona de continguts
Targetes

Com pagar amb una targeta de crèdit?

Avui dia, gràcies a la tecnologia i als nous canals de distribució, comprar productes o pagar serveis a qualsevol lloc del món està a l'abast de tots amb només fer clic.

Els hàbits de consum han canviat i la seguretat informàtica s'ha blindat per tal de proporcionar més confiança als consumidors a l'hora de realitzar els seus pagaments per Internet.

Amb l'arribada del comerç electrònic, una botiga passa a estar oberta les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana. Comprar en línia està a l'ordre del dia i és en aquest punt on les targetes de crèdit tenen un paper fonamental. Sense deixar enrere els establiments físics, són cada vegada més els negocis que han incorporat aquest mètode de pagament per facilitar a l'usuari la possibilitat de comprar en qualsevol moment i pagar còmodament sense necessitat d'usar efectiu.

Abans de fer una compra amb targeta de crèdit és molt important que sàpigues quines són les modalitats de pagament i els interessos associats a cadascuna d'aquestes modalitats.

Quines modalitats de pagament tenen les targetes de crèdit?

Pagament total sense interessos

Amb aquest model de pagament totes les compres que hagis fet durant el mes es carregaran al teu compte, en un únic pagament, a l'inici del mes següent o en el període de tall estipulat per l'entitat financera.

Aquesta modalitat de pagament té un gran avantatge: tot el que consumeixes, ho pagues al mes següent i sense interessos. A més, un cop carregats a compte els pagaments realitzats, el límit de crèdit que tinguis establert es recarregarà automàticament i en podràs disposar per realitzar nous pagaments o compres.

Pagament fraccionat mitjançant una quota fixa mensual

Aquesta modalitat de pagament et permet triar l'import que vols pagar en quotes constants i mensuals (30 €, 50 €, etc.), encara que l'entitat bancària sol establir un import mínim. Les quotes es carregaran a compte mensualment fins que acabis de pagar el saldo que hagis disposat i inclouran tant l'amortització de capital com els interessos. La gran diferència amb altres modalitats de pagament és que, si segueixes disposant del crèdit de la targeta, el deute s'incrementarà, però continuaràs pagant el mateix cada mes.

Pagament fraccionat mitjançant un percentatge del deute

Amb aquesta modalitat de pagament, tu tries el percentatge del saldo disposat a la targeta que vols pagar cada mes, encara que és habitual que l'entitat bancària estableixi un import mínim de quota mensual. Les quotes es carregaran mensualment fins que acabis de pagar el saldo de què hagis disposat i inclouran amortització de capital i interessos.

Un exemple d'aquest mètode de pagament pot ser pagar només un 10% dels diners disposats. Gràcies a aquest sistema, les quotes es redueixen a mesura que el saldo pendent disminueixi. Tingues en compte que si continues disposant del crèdit, les quotes augmentaran proporcionalment.

Pagament fraccionat a terminis concrets

A través d'aquesta modalitat de pagament, pots triar un termini concret per tornar els diners gastats. Les quotes mensuals es calcularan dividint l'import de la compra, més els interessos, entre el nombre de mesos en què hagis decidit fraccionar el pagament.

Un exemple molt comú és fraccionar l'import de les compres a 3, 6, 12 mesos, etc. Com que es tracta d'un crèdit ajornat, com més curt sigui el termini, més altes seran les quotes. De la mateixa manera, com més llarg sigui el termini la quota disminuirà, però els interessos seran més elevats.

Ajornar compres puntuals

És una modalitat de pagament cada vegada més estesa a supermercats, botigues d'electrodomèstics o grans canals de distribució. També tenen disponible aquest servei algunes entitats bancàries; en el cas de Bankinter es diu Compra Smart. El seu objectiu és facilitar al client el pagament d'una compra puntual.

Amb aquesta modalitat de pagament, el client decideix quines compres en concret vol ajornar o fraccionar i quines compres prefereix que se li carreguin a principis del mes següent. El normal és que combinin característiques de les modalitats de pagament que hem vist anteriorment: el client triarà si vol pagar una quota fixa o un percentatge de l'import de la compra i en funció d'això podrà triar també el termini. És un mètode de pagament senzill, que et permet conèixer per endavant quan acabaràs de pagar aquesta compra concreta que has decidit ajornar. A més, solen tenir vinculades condicions especials com un tipus d'interès més baix (fins i tot al 0%) o l'absència de comissions de formalització.

A més

Targeta Combo

Utilitza la cara Combo 1 quan vulguis pagar a final de mes. Utilitza la cara Combo 2 quan prefereixis pagar a poc a poc.
Més detalls sobre targeta combo

Targeta a terminis

COMPRA SMART: fracciona una o diverses despeses de la targeta sense modificar-ne les condicions. Paga al teu ritme.
Més detalls sobre compra smart