Saltar a la zona de continguts
Targetes

Com funciona una targeta de crèdit?

Una targeta de crèdit és un mètode de pagament que permet al client disposar de diners, encara que no compti amb saldo suficient als seus comptes en el moment de fer la compra. El crèdit sempre té un límit per sobre del qual no és possible realitzar més operacions. Dit d'una altra manera, és com si el banc o l'entitat a la qual tinguis associada la targeta et preautoritzés un petit préstec de diners ràpid i a l'instant, que hauràs de retornar, en funció de la modalitat de pagament que hagis triat, tot junt o en terminis.

Amb les targetes de crèdit no només es poden pagar compres, sinó que també podràs retirar diners en efectiu i tornar-los a l'entitat financera amb les mateixes condicions que la resta de les compres: a terminis, a final de mes, etc. A Bankinter aquest servei està disponible amb el nom Smart Cash.

En general, quan fas ús de la targeta de crèdit, pots tornar els diners de manera flexible: sia a final de mes sense interessos o en diversos terminis amb un tipus d'interès establert pel banc prèviament.

Com que es tracta d'un mètode de pagament més i el pagament està associat a un compte corrent o un compte nòmina, el banc autoritza el cobrament per mitjà d'aquest sistema i, en funció de com hagis decidit pagar, se't cobrarà, mes a mes, una quota d'amortització formada per una part de capital i una d'interessos.

Un punt que has de tenir en compte és el termini de devolució dels diners i els interessos, elements clau en el funcionament d'una targeta de crèdit. Si decideixes ajornar el pagament de les compres en diversos mesos, el tipus d'interès pot variar en funció de cada entitat i també hi influeixen les variables de temps i diners disposats a la targeta.

És molt important saber que una targeta de crèdit té avantatges i desavantatges. És recomanable fer ús d'aquest sistema de pagament per a despeses o compres imprescindibles, esporàdiques o urgents, evitant les compres impulsives. L'èxit de la teva economia dependrà de com sàpigues gestionar les despeses i els teus diners, per no tenir sorpreses en el futur.

A més

Targeta Combo

Utilitza la cara Combo 1 quan vulguis pagar a final de mes. Utilitza la cara Combo 2 quan prefereixis pagar a poc a poc.
Més detalls sobre targeta combo

Targetes Bankinter

Necessites una targeta? Tenim la teva. Amb Bankinter, pagar les compres amb targeta és molt més que comprar.
més detalls sobre targetas bankinter