Saltar a la zona de continguts
Hipoteques

Comprar una casa amb hipoteca i reformar-la

Comprar una casa i reformar-la; com afecta la meva hipoteca

Vols comprar una casa amb una hipoteca que, a més, has de reformar? Normalment, quan ens referim a aquest cas estem parlant de comprar un habitatge de segona mà, que en principi té un valor de compra inferior.

El problema és que als estalvis que necessitarem reunir (recorda que el banc no sol finançar més enllà del 80% del valor de compra de l'habitatge i que, a més cal afegir-hi altres despeses generades pel fet de contractar-la —notari, registre, impostos...—) hi haurem de sumar el de la rehabilitació de l'habitatge. És a dir, que és una opció que requereix de molta inversió. A més, en negociar un finançament més elevat, l'entitat financera assumirà un risc més gran, de manera que ens demanarà unes condicions més exigents.

Si finalment ens decidim a sol·licitar-ho, hi ha un factor que haurem d'analitzar bé: el valor de taxació. Aquest és decisiu per establir l'import de la hipoteca, però estimar-lo podrà resultar complicat, ja que no sabem com pot quedar l'immoble després de reformar la casa. En qualsevol cas, podrem incloure el valor de la rehabilitació en la taxació sempre que comptem amb una llicència d'obra, que el col·legi professional visi el projecte, que la reforma inclogui almenys un 50% de condicionament de la superfície abans de la reforma, i que el pressupost de l'obra assoleixi el 50% del valor de reemplaçament brut de l'edificació, sense incloure-hi el valor del terreny.

Quan hàgim dut a terme la reforma de l'immoble s'incrementarà el valor de taxació, de manera que l'entitat de crèdit podria prestar-nos un import encara més elevat, però no és gens segur que això pugui ocórrer.

I si ja estem pagant una hipoteca?

En aquest cas, podrem considerar una ampliació de la hipoteca que ja hem contractat per comprar la casa, que inclourà una renegociació de les condicions (el que es coneix com a novació). Encara que és una opció millor com més elevada sigui la quantitat que ja hàgim retornat al banc, haurem de tenir en compte que haurem d'assumir uns costos i que, a més, la suma del capital pendent i del finançament de la rehabilitació no podrà superar el 80% del valor del pis).

Una préstec personal o una hipoteca per a reforma integral d'habitatge

També hi ha la possibilitat de reformar una casa que ja sigui nostra i plantejar-nos demanar una hipoteca només per fer front a la rehabilitació integral. En cas de demanar un préstec hipotecari per a una reforma integral i davant l'opció de demanar un préstec personal (una bona opció si el pressupost és baix, ja que normalment tindrà un límit d'aproximadament 30.000 €), la hipoteca ens permetrà gaudir d'un interès més baix i de terminis més llargs per fer front als pagaments (partint d'un mínim establert de deu anys) i ens finançarà al voltant del 65% del valor de la taxació. Per contra, els tràmits seran més llargs, hi haurà més paperam i la responsabilitat serà molt més gran.

D'altra banda, aquestes hipoteques solen tenir unes condicions diferents a les de les hipoteques que financen la compra de l'immoble. A més, es tracta d'un producte més atípic, no disponible a tots els bancs.

A més

Simulador de despeses hipotecàries

Surt de dubtes i calcula totes les despeses de la teva hipoteca: impostos, gestoria, registre, notaria...
més detalls sobre Simulador de despeses hipotecàries

Simulador d'hipoteca

Amb el nostre simulador podràs calcular tant les quotes com les despeses associades a la hipoteca.
més detalls sobre Simulador d'hipoteca