Saltar a la zona de continguts
Comptes

Quins beneficis té un compte nòmina per a funcionaris?

Compte Nòmina

El compte nòmina és un dels productes que les entitats bancàries adapten al perfil específic dels funcionaris, complementant-los amb avantatges i descomptes especials pel simple fet de ser treballadors de l'Estat. Però anem al principi. Quan contractem algun producte financer, sempre ho tindrem més fàcil com més estable i segura sigui la nostra font d'ingressos. Per aquest motiu, alguns col·lectius com els funcionaris es beneficien de múltiples facilitats que les entitats els proporcionen: la seva estabilitat financera els fa ser els candidats perfectes per als bancs, que dissenyen ofertes especialment atractives per guanyar-se'ls. Així, aquests productes i serveis els proporcionen avantatges específics atenent el seu perfil de bons pagadors, ja que l'entitat s'assegura que compliran les condicions.

Entre tots aquests productes destaquen, entre d'altres, els préstecs al consum amb interessos més baixos (TIN i TAE), els préstecs hipotecaris amb tipus més competitius, més finançament (hi ha alguns que fins i tot financen fins al 100% del valor de la compra) o menys vinculació, o uns comptes nòmina amb targetes sense comissions i descomptes exclusius.

En definitiva, una extensa gamma que permet als funcionaris gaudir d'avantatges de manera directa i mantinguda en el temps pel fet de domiciliar els seus ingressos, i que a més els situen en una posició privilegiada a l'hora de negociar amb les entitats, pel fet de ser un públic molt disputat pels bancs.

I ara, tornem als comptes nòmina. En primer lloc, cal destacar que hi ha uns requisits de contractació per al públic general: ser major d'edat i disposar d'una quantitat mínima (no molt elevada) per ingressar inicialment. A més, com a clients haurem informar als nostres pagadors que, des del moment de l'obertura del compte, hauran domiciliar-hi el nostre salari. A banda d'aquests requisits bàsics, després cada entitat establirà les seves pròpies condicions, ja sigui una permanència determinada, un ingrés inicial determinat, una despesa mínima de la targeta associada, etc. I si venim d'un altre compte nòmina, convindrà que revisem bé les condicions de permanència i les possibles despeses i penalitzacions que pot implicar el canvi.

Ara bé, si aquests comptes són per a funcionaris de l'Estat, cal destacar que, pel sol fet de percebre un salari subjecte a pocs canvis, el més probable és que els funcionaris compleixin automàticament les condicions associades. Aquests productes els permetran controlar la seva operativa i gestions diàries (emissió o ingrés de xecs, transferències, domiciliacions de pagaments, bestretes de nòmina i targetes de dèbit i de crèdit, entre altres serveis). I, a més, obtenir més rendiment de la seva nòmina o pensió i una rendibilitat més gran per al seu patrimoni dipositat.

A més, és freqüent que les entitats els ofereixin beneficis addicionals i descomptes per a funcionaris, com ara l'exempció de comissions en la retirada d'efectiu, en l'emissió de targetes, en la devolució de rebuts, en l'ingrés de xecs o en les transferències a la zona SEPA. I, a més, els obsequiaran amb altres bonificacions i descomptes en comerços, gasolineres i empreses associades a l'oci.

Muface

Muface és la Mutualitat General de Funcionaris Civils de l'Estat, un organisme públic que gestiona les prestacions socials dels funcionaris d'Espanya (sanitat, pensions, etc.). Per entendre'ns, Muface és un règim especial independent del règim general de la Seguretat Social, i aquest col·lectiu específic de funcionaris també té els seus propis comptes nòmina i descomptes per a funcionaris oferts per algunes entitats.

A més

Compte Nòmina

Millora la teva nòmina amb millors avantatges, sense comissions i sense despeses de manteniment.
Més detalls sobre compte nòmina

Comptes

Descobreix la gamma de comptes corrents i sense comissions Bankinter per a particulars.
Més detalls sobre comptes