Saltar a la zona de continguts
Comptes

Com ha de ser el compte al qual ingresses la nòmina?

Compte Nòmina

Vols obrir un compte i no saps si et compensa més un compte nòmina o un compte d'un altre tipus? T'expliquem les característiques principals del primer i en què es diferencia de la resta.

Abans de res, cal assenyalar que avui dia realitzem tantes transferències, pagaments, domiciliacions, dipòsits i altres operacions que es fa imprescindible un compte d'aquest tipus, ja que ens permet fer tota aquesta operativa de manera còmoda i senzilla. Aquest producte bancari es podria definir com aquell compte corrent que, a canvi de domiciliar la nòmina o pensió com a titulars, ens proporciona certs avantatges addicionals que veurem a continuació.

Des de fa un temps aquest tipus de comptes han evolucionat molt, adaptant-se a la demanda del mercat i a les preferències dels consumidors, que cada vegada tenen una oferta més àmplia per triar.

Quina operativa permet fer un compte nòmina?

Aquest tipus de comptes permeten, en primer lloc, domiciliar la nòmina o pensió, però també els rebuts d'aigua, llum, internet, telèfon o gas, entre d'altres; fer transferències i traspassos; associar targetes de dèbit i crèdit; ingressar xecs; disposar d'efectiu a caixers i oficines; i fer operacions i gestionar-los en línia.

Quines característiques sol tenir un compte nòmina?

En primer lloc, un compte nòmina requereix que fem un ingrés mínim com a condició per gaudir dels seus avantatges. D'altres, a més, estableixen un saldo màxim remunerat.

Així mateix, tenen una targeta de crèdit o dèbit associada, de manera gratuïta, i amb retirada dels caixers sense comissions.

En tercer lloc, tenen un sistema de comissions molt baixes, especialment les de manteniment i administració; també aquelles relacionades amb les transferències i quotes d'emissió i renovació de targetes.

Alguns, a més, ofereixen una rendibilitat pels diners que tinguem al compte. Per fer-nos una idea d'aquesta rendibilitat, haurem de fixar-nos en la TAE (o taxa anual equivalent, que és la manera en què ens afectaran les comissions del préstec).

Una altra característica són els períodes obligatoris de permanència. Fa uns quants anys era freqüent que les entitats ens fessin uns regals força atractius a canvi de tenir un compte (televisors, coberteries, vaixelles...). Però com diem, aquesta era una pràctica més passada que actual, ja que avui dia són pocs comptes els que exigeixen permanència i per al client el millor regal sempre serà una rendibilitat més gran.

Finalment, tenen altres avantatges associats, com ara bestretes de l'import de la nòmina sense interessos; transferències en línia sense interessos; assegurances, hipoteques i préstecs personals amb unes bones condicions; petits crèdits al 0%, descomptes en diversos sectors, etc.

Com triar el compte nòmina més adequat

Com hem dit, aquest tipus de compte sense comissions és un producte molt demandat, tant que els bancs n'ofereixen moltes varietats. Per triar el més apropiat per cobrir les nostres necessitats, serà aconsellable analitzar-los en un comparador i veure específicament alguns punts relacionats directament amb les característiques que hem vist anteriorment.

Per triar el compte perfecte haurem de fixar-nos en el tipus nominal d'interès, i si la TAE variarà o es mantindrà durant la vida del compte; a més, en les comissions de manteniment i gestió, en les comissions per apunt (és a dir, si ens cobraran alguna cosa per cada moviment que realitzem) o per descobert; en l'abonament d'interessos i en altres serveis afegits.

A més, serà un compte encara millor si per exemple ens ofereix un descompte sobre els rebuts que domiciliem, si no requereix un saldo mínim, si ens permet accedir als seus serveis amb les despeses més baixes possibles, si no ens exigeixi un compromís de permanència o si ens emet targetes de manera gratuïta.

A més

Compte Nòmina

Millora la teva nòmina amb millors avantatges, sense comissions i sense despeses de manteniment.
Més detalls sobre compte nòmina

Comptes

Descobreix la gamma de comptes corrents i sense comissions Bankinter per a particulars.
Més detalls sobre comptes