Saltar a la zona de continguts

Guia de fons d'inversió

El primer que has de tenir en compte a l'hora d'invertir és que et resulti fàcil, que puguis fer-ho sense amb prou feines adonar-te'n, sense modificar el teu ritme de vida. La capacitat real d'estalvi és la diferència entre els teus ingressos i les teves despeses

Quan estalvies és important la constància. Doncs és el mateix a l'hora d'invertir, passant una part dels teus estalvis a inversió de manera constant. Si el teu objectiu d'inversió és a llarg o mitjà termini, una bona forma de treballar pel teu objectiu és que sistematitzis una quantitat fixa, per exemple mensual, i que no et desanimis. A poc a poc, podries obtenir més.

En els fons d'inversió hi ha un risc que la rendibilitat no sigui positiva en algun moment de la inversió i pugui produir-se una pèrdua de capital.

En la inversió, la quantitat de què disposes no és el més important; l'important és que tinguis un objectiu clar i, si penses invertir a mitjà o llarg termini, que generis un hàbit que podria ajudar-te a aconseguir-lo poc a poc.

En els fons d'inversió hi ha un risc que la rendibilitat no sigui positiva en algun moment de la inversió i pugui produir-se una pèrdua de capital.

Conoce tu perfil de inversor
A group of wooden mannequins, one mannequin raises his hand. HR concept, human resources, volunteering. The character reports an answer, wants to apply for a job. Pastel background.; Shutterstock ID 1059993818; Purchase Order: -

Avantatges dels fons

Si penses que cada dia els teus diners valen menys, ja tens una raó per començar a invertir.

Amb quin tipus d'inversor t'identifiques?

Formiga

Si busques assolir els teus objectius a poc a poc amb un nivell de risc reduït, en un termini raonable.

El valor d'un fons i de qualsevol guany derivat del fons pot baixar o pujar, per tant, podries no recuperar la inversió inicial.

Expectativa de rendibilitat baixa

Potencial de risc baix

Dofí

Si estàs disposat a incrementar el pes de la teva inversió en renda variable buscant un equilibri entre rendibilitat i risc.

El valor d'un fons i de qualsevol guany derivat del fons pot baixar o pujar, per tant, podries no recuperar la inversió inicial.

Expectativa de rendibilitat mitjana

Potencial de risc mitjà

Linx

Si tens clar que el teu objectiu principal és fer créixer el teu patrimoni, encara que hagis d'assumir un risc elevat.

Els fons d'inversió poden donar pèrdues.

Expectativa de rendibilitat alta

Potencial de risc alt

Més eines, més fàcil.

Pla d'inversió periòdica.

Comença a invertir de la manera més fàcil: a poc a poc.

Diccionari de fons d'inversió

Un glossari, de la A a la Z, on trobaràs resposta a aquells termes quotidians en el llenguatge financer, però de difícil comprensió per al públic general.
Anar al diccionari

Bankinter respon

Et podrem ajudar amb els teus dubtes, consultes operatives, ajuda tècnica, etc.

Més informació
91 657 88 00
900 813 847
Caixers i oficines