Saltar a la zona de continguts

Diccionari econòmic - Targetes virtuals

Targetes virtuals

Una targeta virtual és un instrument financer ideat per fer pagaments en línia en els quals no cal presentar una targeta física. Les targetes virtuals tenen els mateixos elements de les targetes físiques, encara que la diferència principal és que no hi ha un suport físic.

Per a l'ús d'aquest tipus de targetes, igual que amb les targetes convencionals, cal conèixer el número d'identificació de la targeta, la data de caducitat i el codi de seguretat o CVV. En moltes ocasions el seu ús es complementa també amb validacions addicionals com la confirmació a través d'un codi rebut per SMS o a través d'un PIN.

Com funciona una targeta virtual?

El funcionament d'una targeta virtual és, en la majoria dels casos, similar al d'una targeta prepagament, i s'ha de carregar des d'un compte corrent. Un cop consumit el saldo, caldrà tornar a carregar-a per continuar utilitzant-la. En cas contrari, si no esgotem el saldo carregat l'import existent a la targeta virtual sempre podrà ser abonat de nou en un compte corrent.

Actualment hi ha un mercat de targetes virtuals cada vegada més ampli, des d'algunes targetes que tenen una durada de 24 hores fins a aquelles que fins i tot permeten emetre una targeta de crèdit virtual.

Com puc sol·licitar una targeta virtual?

Moltes entitats financeres ofereixen, a través de la seva aplicació o el seu web, la possibilitat que els clients sol·licitin una targeta virtual.

Els avantatges principals de les targetes virtuals són:

  • Com que funcionen a través de recàrrega, ens permeten tenir un control total sobre les despeses. Mai serà possible sobrepassar el límit, ja que seran els diners que prèviament s'han carregat a la targeta.
  • En tractar-se d'una targeta virtual, no hi ha la possibilitat de pèrdua o robatori existent amb una targeta física.
  • Posseeix totes les condicions de seguretat que tenen la resta de targetes.
  • Les targetes virtuals són emeses de forma gratuïta i no tenen comissions de manteniment.
  • Per la seva seguretat, l'ús d'aquest tipus de targetes és una opció molt recomanada per fer compres en línia.

A més

Traspàs d'efectiu a compte

SMART CASH: traspassa diners des de la targeta de crèdit al teu compte corrent. Així de senzill.
més detalls sobre smart cash

Pagar amb el mòbil: Apple Pay

APPLE PAY. Paga totes les compres amb l'aplicació exclusiva per a dispositius Apple: iPhone, Apple Watch, iPad i Mac.
més detalls