Saltar a la zona de continguts

Diccionari econòmic - Mercat continu

Mercat continu

Bàsicament, el mercat continu és el mercat secundari en què cotitzen els títols de les quatre borses més importants del nostre país. Operen sota una companyia única, Bolsas y Mercados Españoles (BME), com un únic mercat a escala nacional, unificant així la negociació de productes d'inversió i cotitzant a la vegada a les Borses de Madrid, Bilbao, Barcelona i València.

Al principi, aquestes quatre borses operaven de manera independent, i amb la publicació de la Llei del mercat de valors el 1988 es va veure la possibilitat d'unificar-les en un sistema únic i un any després es van interconnectar. En principi eren cinc les empreses del mercat, i s'agrupaven mitjançant el Computer Assisted Trading System (CATS), un programari adaptat de la Borsa de Toronto. El 1995 el Sistema d'Interconnexió Borsària Espanyol (SIBE), que és el que encara s'utilitza avui dia, va substituir el CATS. I el 2001, amb la nostra entrada a la Unió Europea, aquestes quatre borses es van unificar definitivament.

Aquest mercat agrupa més de 130 empreses, els valors de l'IBEX 35 i altres de més petits que no cotitzen en l'IBEX 35. És supervisat per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i està regit per BME, qui de manera indirecta també s'encarrega de la liquidació i la compensació.

A més

Broker gràfic

Descobreix una nova forma d'interactuar i operar en els mercats. I ara, amb temps real de franc.
Més detalls sobre Broker gràfic

Mercats

Tota la informació dels mercats a escala mundial, els millors i pitjors valors del dia i les últimes notícies financeres.
Anar a mercats