Saltar a la zona de continguts

Diccionari econòmic - Estratègia d'inversió

Estratègia d'inversió

Una estratègia d'inversió és una cosa tan senzilla com el pla que tenim pensat per rendibilitzar el nostre capital.

Aquest pla s'ha de basar en dos pilars fonamentals: el mètode i la disciplina.

A la nostra Acadèmia Broker Bankinter parlem en profunditat sobre com crear la nostra pròpia estratègia, però intentarem resumir els conceptes bàsics aquí.

En primer lloc, per definir el nostre mètode, hem de tenir en compte diferents aspectes com ara el termini al qual volem fer les inversions, quant de temps tenim per seguir el mercat i monitorar la nostra cartera, els coneixements econòmics de què disposem i, per descomptat, el nostre nivell d'aversió al risc (perfil conservador, moderat, agressiu, etc.).

Un cop identificades aquestes variables, hem de seleccionar aquell producte que s'adapti a nosaltres i que ens permeti, segons el risc que estem disposats a assumir, obtenir la rendibilitat que esperem.

No hi ha mètodes millors o pitjors, ni un mètode infal·lible. El que és realment important és que cada mètode s'ajusti a cada inversor. Com diem, invertirem de manera diferent segons el risc que vulguem assumir, els nostres objectius i interessos, els nostres coneixements i preferències, etc. I, així, decidirem la classe d'actius que volem incloure a la cartera.

Un cop hem definit el nostre mètode, el segon pilar consisteix a aplicar-lo de manera constant: el trading no deixa de ser una operació en un moment determinat, en què la preparació, el coneixement, la dedicació i l'aprenentatge dels errors són els ingredients per assolir l'èxit. No serveix de res preparar un bon mètode, amb el qual ens sentim còmodes, si a l'hora de fer l'operació ens deixem portar per components com l'emoció o la passió del moment, i operem per impuls.

Hi ha diversitat d'estratègies (mètode + disciplina) que poden ser reeixides per a l'inversor, i és molt important saber que no cal complicar-nos en excés per poder invertir amb èxit. Hi ha estratègies d'allò més senzilles que podem aplicar des de la primera operació, que ens ajudaran a operar de manera sòlida, controlant el risc i millorant les nostres probabilitats d'èxit i de rendibilitat a llarg termini.

Conegui aquests conceptes en profunditat a la nostra Acadèmia Broker Bankinter, i millori el seu mètode inversor des del principi.

Estils d'inversió i estratègies d'inversió

Pel que fa a estils d'inversió, en podem trobar infinitat en una simple cerca a Internet.

Un estil d'inversió fa referència a un mètode d'invertir determinat.

Per exemple, els més coneguts o dels que més es parla actualment són el "Growth" i el "Value". Mentre que un cerca companyies que puguin tenir un potencial de creixement elevat, l'altre busca companyies consolidades que puguin estar a un preu atractiu per al valor que representen a llarg termini a la nostra cartera.

A més

Cercador de fons

Accedeix al cercador de fons d'inversió i troba els que millor s'adaptin al teu perfil inversor.
Més detalls sobre Cercador de fons

Actualitat d'anàlisis

Vols conèixer les millors oportunitats d'inversió? El nostre equip d'Anàlisi de Bankinter t'ajuda.
Anar a l'actualitat d'anàlisis