Saltar a la zona de continguts

Diccionari econòmic - DAX

DAX

L'índex DAX (Deutscher Aktienindex o Xetra DAX) és l'índex de referència de la Borsa de Frankfurt, mercat secundari en què es negocien accions i valors amb dret de subscripció o adquisició. Mesura l'evolució de les 40 empreses alemanyes més importants quant a volum de negociació i capitalització borsària. La seva cotització és una de les més seguides a escala europea i, de fet, probablement és l'índex europeu amb més èxit del món; juntament amb l'EuroStoxx 50, tots dos són la referència quant a salut i exercici de l'economia europea.

El DAX es va crear el 1988 amb un valor de 1.163 punts, les empreses que el componen representen al voltant del 80% de la capitalització borsària agregada de tots els valors negociats a la Borsa de Frankfurt i hi podem trobar companyies com Adidas, Bayer, Porsche, Siemens o Volkswagen, entre d'altres.

El DAX és un índex que reinverteix els dividends, i això vol dir que en el seu càlcul no es descompta quan una companyia abona un dividend, sinó que aquest es té en compte per al recàlcul de l'índex i, per tant, no reflecteix la caiguda que li correspondria per la baixada en la cotització de la companyia en qüestió.

La cotització s'obté calculant la mitjana aritmètica ponderada de les capitalitzacions de les seves accions i tenint en compte només el capital flotant, i cap dels seus 40 components no pot pesar més del 10% en el total de l'índex. A més, com dèiem, aquest índex reflecteix els dividends de les empreses en el seu preu, cosa que ajuda a veure el retorn real d'aquest índex a llarg termini.

A més

Accions

Opera en més de 30 mercats financers des del web de Broker o l'aplicació de Broker, ja sigui al comptat o a crèdit.
Més detalls sobre accions

Informes d'anàlisis

Informes i anàlisis diaris de mercat i la situació en borsa gràcies als nostres experts en anàlisis de Bankinter.
Ir a informes de análisis