Saltar a la zona de continguts

Diccionari econòmic - Compte Nòmina

Compte Nòmina

Un compte nòmina és aquell compte corrent que, a canvi de domiciliar una nòmina o pensió, ens proporciona alguns avantatges addicionals. En principi, aquests tipus de comptes ens permeten domiciliar la nòmina o pensió, però també els rebuts d'aigua, llum, internet, telèfon o gas, entre d'altres. A més, ens donen l'opció de fer transferències i traspassos, associat targetes de dèbit i crèdit, ingressar xecs, disposar d'efectiu a caixers i oficines i fer operacions i gestionar-los en línia.

Avui dia realitzem tants processos (transferències, pagaments, domiciliacions i dipòsits, entre d'altres), que es fa imprescindible un compte d'aquest tipus, ja que ens permet fer tota aquesta operativa de manera còmoda i senzilla. A més, els comptes nòmina han evolucionat molt i han ampliat la seva oferta i varietat, atesa la demanda del mercat i les preferències variades dels consumidors.

Característiques comunes als comptes nòmina

  • Un compte nòmina requereix un ingrés mínim inicial per començar a gaudir dels seus avantatges. D'altres, a més, estableixen un saldo màxim remunerat.
  • Tenen associada una targeta de crèdit o dèbit de manera gratuïta i, en general, amb retirada dels caixers sense costos.
  • Tenen un sistema de comissions molt baixes, sobretot de manteniment i d'administració, però també de transferències, quotes d'emissió i renovació de targetes.
  • Alguns ofereixen una rendibilitat pels diners que tinguem al compte.
  • Poden incorporar altres avantatges associats: bestretes de l'import de la nòmina sense interessos; transferències en línia sense interessos; assegurances, hipoteques i préstecs personals amb unes bones condicions; petits crèdits al 0%, descomptes en diversos sectors, etc.
  • N'hi ha alguns (pocs) que tenen permanència.

El compte nòmina més adequat

Com hem dit, aquest tipus de compte és un producte molt demandat, per la qual cosa són moltes les varietats que els bancs ofereixen. Per triar el més apropiat per cobrir les nostres necessitats, serà una bona pràctica analitzar-los en un comparador i veure específicament alguns punts relacionats directament amb les característiques que hem vist anteriorment.

Per triar l'opció perfecta per nosaltres, haurem de fixar-nos en el tipus nominal d'interès, i si la TAE variarà o es mantindrà durant la vida del compte; a més, haurem d'analitzar si ens cobraran comissions de manteniment o de gestió, comissions per apunt (és a dir, si ens cobraran per cada moviment que fem) o per descobert. També haurem de fixar-nos en l'abonament d'interessos i en altres serveis afegits que ens pugui oferir.

A més, serà un compte encara més beneficiós si ens ofereix un descompte sobre els rebuts que domiciliem, si no requereix un saldo mínim, si ens permet accedir als seus serveis amb les despeses més baixes possibles, si no ens exigeix un compromís de permanència o si ens proporciona targetes de forma gratuïta.

A més

Simulador de despeses hipotecàries

Surt de dubtes i calcula totes les despeses de la teva hipoteca: impostos, gestoria, registre, notaria...
més detalls sobre Simulador de despeses hipotecàries

Hipoteca Sin Más

Fins al 80% del valor de l'habitatge sense més garantia que la teva casa.