Saltar a la zona de continguts

Diccionari econòmic - Compte jove

Compte jove

Un compte bancari per a joves és un compte pensat per a un públic d'entre 14 i 31 anys (abans d'aquesta edat hi ha els comptes infantils). És un bon primer pas per introduir-se en el món bancari i financer. Tot i que cada entitat sol oferir el seu propi producte (i de fet el marge d'edat no és el mateix per a tots), normalment aquests comptes comparteixen uns avantatges associats comuns, com ara l'exempció de comissions o vinculacions, la no exigència d'un ingrés mínim per al seva obertura, la targeta de dèbit gratuïta, el carnet jove associat i múltiples promocions, descomptes i avantatges a col·laboradors d'oci, restauració, etc.

En funció de l'edat del titular, cal tenir en compte que aquest pot ser un menor. En aquest cas, només podrà accedir a la banca electrònica per fer consultes, i serà el seu representant legal o tutor qui podrà realitzar l'operativa que el compte permeti: transferències i traspassos, retirada d'efectiu a caixers, emissió de targetes, etc. En la majoria dels casos, el menor no podrà disposar d'una targeta de pagament fins als 14 anys, fins i tot fins als 16, en algunes entitats. A més, seran els representants legals els que hauran d'obrir el compte, presentant el DNI o document que els acrediti com a tals, així com el DNI del menor i el llibre de família.

En canvi, si el titular és més gran serà ell qui la podrà contractar, sia a la sucursal o en línia. En aquest cas, el compte jove actuarà bàsicament com un compte corrent per ingressar o treure diners, domiciliar la nòmina o fer transferències i traspassos, podent obtenir fins i tot una mica de rendibilitat. De tota manera, si aquest compte té un perfil més similar als comptes d'estalvi, algunes d'aquestes operatives quedaran limitades, ja que l'objectiu és bàsicament la previsió.

En assolir el límit d'edat, aquest compte passarà a ser un compte corrent normal, o bé un compte nòmina, si el titular ja disposa d'ingressos periòdics i els vol domiciliar. De tota manera, caldrà que quan es produeixi aquest canvi el titular estudiï bé les noves condicions, i que fins i tot es plantegi obrir un nou compte amb altres requisits i avantatges, ja que és fàcil que alguns no es mantinguin.

Què cal tenir en compte en contractar un compte jove?

Com sempre diem, contractar un nou producte financer sempre exigeix una anàlisi prèvia de les nostres necessitats i perfil a curt i mitjà termini, i de tota l'oferta del mercat; aquesta és molt variada, i sens dubte uns productes es poden adequar més als nostres interessos que d'altres.

En aquest cas, serà bo conèixer el límit d'edat (en molts casos el límit està en 25; en uns altres en 31; en uns altres en 35...); comprovar que no ens cobri comissions d'administració, de manteniment o per fer transferències; que no ens exigeixin vinculació i, si és possible, que ens donin interessos pel fet de tenir-lo. A més, avui és gairebé una exigència que ens ofereixi una operativa digital i ens permeti fer qualsevol gestió des de l'ordinador o el telèfon mòbil.

A més

Compte Nòmina

Millora la teva nòmina amb millors avantatges, sense comissions i sense despeses de manteniment.
Més detalls sobre compte nòmina

Comptes

Descobreix la gamma de comptes corrents i sense comissions Bankinter per a particulars.
Més detalls sobre comptes