Saltar a la zona de continguts

Diccionari econòmic - Compte en línia

Compte en línia

Un compte en línia és un tipus de compte bancari que el mateix client obre en línia utilitzant el web o l'aplicació de l'entitat bancària. En aquest tipus de comptes, el contracte entre el client i el banc es realitza a través d'Internet.

Moltes entitats ofereixen els comptes en línia amb unes comissions molt reduïdes i algunes d'elles, fins i tot, comptes en línia sense comissions.

Els comptes en línia ofereixen la mateixa operativa que la resta de comptes: fer ingressos, domiciliar una nòmina, pagar rebuts, retirar diners a caixers o fer transferències.

Hi ha multitud de modalitats de comptes en línia i és un producte que va en augment. Els tipus de comptes en línia més comuns són comptes d'estalvi, comptes corrents i comptes corrents remunerats.

Els requisits dels comptes en línia poden variar en funció de l'entitat, però els més habituals són que l'entitat ens exigeixi la domiciliació d'algun rebut, que en cas que tinguin una targeta associada el banc ens pugui exigir un ús mínim de la targeta o que només es pugui utilitzar Internet o el canal telefònic per realitzar qualsevol tipus de gestió.

Una dels avantatges principals dels comptes en línia és que estan disponibles les 24 hores del dia durant els 365 dies de l'any, ens permeten operar a qualsevol hora i des de qualsevol lloc.