Saltar a la zona de continguts

Diccionari econòmic - Codi CVV

Codi CVV

El codi CVV (Card Verification Value) és un número situat, habitualment, a la part posterior de la targeta de crèdit, dèbit o recàrrega que s'utilitza en aquelles transaccions en què la targeta de crèdit no està present físicament, habitualment en les operacions per Internet.

En les targetes Visa i Mastercard el CVV està format per tres dígits i se situa a la part posterior. En el cas de les targetes American Express, aquest codi està situat a la part davantera i està compost per quatre dígits.

El codi de seguretat CVV té multitud de denominacions: CVD (Card Verification Data), CVV (Card Code Verification), CSC (Card Security Code) o CVVC (Card Verification Value Code).

Per a què serveix el CVV d'una targeta?

La seva funció principal és reforçar la seguretat de la targeta en els pagaments en línia i serveix per verificar que la persona que està fent la compra té la targeta en el seu poder en aquell moment. A l'hora de fer una compra, aquesta és una de les verificacions en línia realitzades per permetre o denegar una transacció.

A diferència de la resta de dades que apareixen a la targeta, el codi CVV està imprès sense relleu. El motiu és que, en cas que una targeta sigui clonada a través de còpies de carbó o un altre mètode, la manca de relleu impedeixi copiar-lo.

Hi ha dos tipus de codis de verificació de targetes:

  • CVV tipus 1
    Aquest codi de verificació s'utilitza en les transaccions en què es fa servir la targeta físicament. Està encriptat a la segona pista de la banda magnètica de la targeta, de manera que, quan es passa pel lector de targetes, el codi és enviat a l'emissor. En cas que sigui vàlid, l'operació serà acceptada; en cas contrari, l'operació serà denegada.
  • CVV tipus 2
    És el que introduïm en fer una compra en línia o per telèfon. Introduir aquest codi suposa l'autorització per part del titular a realitzar aquest càrrec a la targeta.

Si bloquegem la targeta per pèrdua o robatori, rebrem un nou plàstic amb una nova numeració, un nou PIN, una nova data de caducitat i també un nou CVV. En cas de sol·licitar un duplicat de la targeta, per exemple perquè l'anterior no funciona o està molt deteriorada, no canviarà cap d'aquests elements.

A més

Pagar amb el mòbil: Samsung Pay

SAMSUNG PAY: podràs pagar totes les compres amb targeta de crèdit o de dèbit des del telèfon o smartwatch Samsung.
més detalls sobre samsung pay

Targeta a terminis

COMPRA SMART: fracciona una o diverses despeses de la targeta sense modificar-ne les condicions. Paga al teu ritme.
Més detalls sobre compra smart