Saltar a la zona de continguts

Pla d'inversió

Pensant a invertir? Crea el teu pla d'inversió

Com saps, invertir és un pas que cal fer de manera meditada i conscient. Cal estar suficientment informats per poder prendre les decisions correctes i valorar bé els riscos. Per aquest motiu, és indispensable fer una planificació prèvia i seguir-la a consciència.

Estratègia d'inversió

Planificació financera i estratègia d'inversió: és el mateix?

Tot i que són termes molt propers, en realitat l'estratègia constitueix un pas més concret, ja que es defineix com el conjunt de metodologies que seguirem en la cartera, és a dir, cadascuna de les accions que componen aquesta planificació.

Abans de començar el teu pla d'inversió, haurem de…

Avaluar la nostra situació personal

Hem d'avaluar l'estat financer, el perfil de risc, el nivell d'estalvi i la capacitat per estalviar. Recorda que per invertir cal un romanent. 

Saber o deixar-se assessorar

Per invertir, és clau tenir coneixements sobre els mecanismes i els funcionaments del mercat, i sobre tota la gamma de productes que ofereix. Per això, si no ens veiem capacitats, el millor és que ens deixem assessorar per un professional que compti amb l'experiència i el coneixement adequat.

Tenir clar quin és el nostre perfil d'inversor

Quina és la tolerància al risc? El nostre perfil està condicionat per les nostres necessitats, els nostres objectius i fins i tot la nostra manera de ser. És molt important que ens assegurem d'assumir només el risc que realment siguem capaços de tolerar i no més.

Diversificar i conèixer tots els productes

Com diem, és important diversificar la inversió. El mercat ens ofereix un rang d'opcions amplíssim perquè triem la més adequada. Cada opció té un funcionament i unes característiques particulars, i haurem d'escollir la que s'ajusti més a la nostra estratègia i pla d'inversió.

Coneix els nostres productes:

Fons perfilats1

Una manera fàcil d'invertir en fons. Només cal saber com ets, quines expectatives tens i quin risc vols assumir. Nosaltres t'oferim una selecció en funció de la teva manera de ser.

Plans de pensions2

Consulta els nostres plans de pensions i estalvia per a la jubilació.

Broker Bankinter

El Broker en línia de Bankinter. Una eina que et permetrà accedir de manera senzilla al mercat de renda variable, independentment de quin sigui el teu nivell de coneixements borsaris.
Els fons d'inversió són productes que comporten el risc de pèrdua de capital invertit.

Quines són les cinc etapes de la planificació financera?

 • Definir les nostres metes.

  La jubilació, el teu primer habitatge? O simplement vols acumular...? És important que els definim, ja que els objectius d'inversió determinaran la resta de variables: terminis, productes d'inversió, liquiditat…

 • Analitzar les nostres despeses i ingressos.

  Quin és el meu pressupost? De quins actius financers i no financers puc disposar? Els recursos amb què partim també seran força determinants. Haurem de fer una relació d'ingressos i despeses, i recordar la màxima: estalviar no és guardar allò que sobra després de restar les despeses als ingressos, sinó gastar allò que ens sobra quan restem l'estalvi als ingressos.

 • Traçar un pla.

  És el moment de traçar la nostra estratègia, definint bé el termini i el grau de risc que volem assumir.

 • Executar l'estratègia d'inversió.

  Definida l'estratègia, és el moment de posar-la en marxa, triant els diferents vehicles d'inversió.

 • Seguir la nostra inversió.

  Tan important com encertar-la amb les nostres eleccions és fer un seguiment, ja que a més la marxa dels mercats mai no és lineal. Desviar-se dels objectius entra dins del que és normal, però portant un seguiment periòdic estricte podrem reajustar-los en el temps.

Avantatges de fer un pla d'inversió

 • Podrem prendre decisions millors tenint clars el nostre punt de partida, objectius i variables.
 • Analitzem bé cada aspecte i etapa per intentar equivocar-nos tan poc com sigui possible, encara que haurem de tenir en compte que el mercat és un ens viu i no controlable totalment.
 • Podrem reduir els errors i sempre ens cenyirem a un pla establert i pensat. Ni parlar-ne de deixar-se portar per l'instint o de seguir consells d'amics.
 • Sempre podrem rectificar i fer canvis, ja que el fet de cenyir-nos a una estratègia i mesurar l'evolució de cada pas que fem ens donarà la capacitat per ajustar qualsevol possible desviació.

Per què un pla d‟inversió periòdica?

Fer aportacions periòdiques et permet invertir de manera sistemàtica i amb menys esforç. Ho fas a poc a poc, en funció de la teva capacitat d'estalvi, generant un nou hàbit. I, com passa amb tots els hàbits, al final ho fas sense adonar-te'n.

Com que es tracta de petites quantitats (podrem fer aportacions a partir de 20 €), podrem fer-ho gairebé sense esforç i sense haver de renunciar a res.

A més, en automatitzar les ordres d'inversió no caldrà que ens en recordem cada mes, i ho farem de manera mecànica.

Més detalls sobre inversió periòdica Anar a calculadora
Question mark on memo paper on pink background. Solution concept; Shutterstock ID 1534644353; Purchase Order: -

Preguntes freqüents amb respostes clares.

A la nostra secció de preguntes freqüents trobaràs resposta a totes aquestes qüestions que et costa entendre dels productes financers: plans de pensions, fons d'inversió...

Bankinter respon

Et podrem ajudar amb els teus dubtes, consultes operatives, ajuda tècnica, etc.

Més informació
900 816 833
Caixers i oficines