Saltar a la zona de continguts
Targetes

Què són les targetes virtuals?

Cada vegada són més les persones que realitzen les seves compres o pagaments per Internet. La tecnologia, els dispositius mòbils, la mobilitat i les ofertes especials, entre altres factors, han afavorit que els pagaments en línia guanyin cada vegada més terreny a les compres en establiments físics. No obstant això, no totes les persones confien en els entorns digitals per comprar o pagar, ja que suposa compartir dades tan sensibles com el número de la targeta, dades bancàries o personals, entre d'altres.

Per aquesta raó neixen les targetes de pagament virtual: un sistema molt segur, fàcil d'utilitzar i que minimitza els riscos tant de les entitats bancàries com del client.

Les targetes virtuals no tenen format físic, però sí que tenen associades unes dades necessàries per a les transaccions en línia, com el número de la targeta virtual, la data de caducitat o el codi de seguretat CVV (Card Verification Value).

Les targetes virtuals estan vinculades a diferents plataformes de pagament mòbil com Apple Pay, Google Pay, Samsung Pay, etc., que es gestionen des de les mateixes aplicacions instal·lades al telèfon.

Avantatges de tenir una targeta de pagament virtual

El gran avantatge de les targetes virtuals és que serà el titular qui decideixi amb quin import vol carregar-les. No és una targeta de crèdit, de manera que només és possible gastar el saldo disponible en aquell moment. El més comú és que estiguin associades a una aplicació controlable, amb total seguretat, des de dispositius mòbils.

Com sol succeir amb qualsevol altra targeta, les targetes de pagament virtual permeten que es configuri l'enviament d'un SMS per aprovar l'operació. Per tal d'evitar sorpreses, és convenient saber si porten associades comissions per manteniment.

Un dels avantatges que més les diferencien de la resta de targetes és que permeten fer pagaments o retirar diners a l'estranger, habitualment sense pagar comissions pel canvi de moneda.

Un altre dels avantatges és que, com que es controlen per Internet, els ingressos o les transferències se solen realitzar de manera immediata sense comprometre les dades financeres dels comptes d'estalvi, corrents o de crèdit.

T'expliquem, amb un exemple senzill, com pots fer una compra amb una targeta virtual de recàrrega.

Decideixes comprar a través d'Internet un rellotge multifunció per fer exercici per valor de 350 euros. Amb una targeta virtual, l'única cosa que has de fer és una transferència de recàrrega per aquest import i, en el moment de realitzar el pagament, introduir les dades de la targeta. Serà un pagament senzill, ràpid i, el més important, segur.

A més

Targeta a terminis

COMPRA SMART: fracciona una o diverses despeses de la targeta sense modificar-ne les condicions. Paga al teu ritme.
Més detalls sobre compra smart

Pagar amb el mòbil

Pagar de manera segura amb el mòbil amb Apple Pay, Samsung Pay, Google Pay o Bizum.
Més detalls sobre Pagar amb el mòbil