Saltar a la zona de continguts

Avantatges dels fons d'inversió

 • Pots invertir com un professional des de només 10 €.

  No només els grans inversors tenen accés als fons d'inversió. Avui dia estan a l'abast de tothom i s'han convertit en un dels productes preferits pels inversors espanyols. A Bankinter pots començar a invertir des de només 10 €.

 • No cal que siguis un inversor expert.

  Un dels grans avantatges dels fons d'inversió és que la gestió està delegada en experts. Per això, l'únic que has de tenir clar a l'hora d'invertir són les teves expectatives de rendibilitat, el risc que estàs disposat a assumir i l'horitzó temporal. Rendibilitat i risc són dos conceptes necessaris per conèixer el teu perfil inversor.

 • Transparència i control.

  Els fons d'inversió publiquen i posen a disposició dels clients un document de dades fonamentals per a l'inversor (DFI), al qual es detalla la política d'inversió, les comissions, la liquiditat i l'evolució del fons. L'entitat dipositària dels fons supervisa l'entitat gestora. L'organisme regulador competent a Espanya és la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

 • Disposen de liquiditat.

  Els fons d'inversió ofereixen una liquiditat elevada en la majoria dels casos. Això fa que sigui una de les millors opcions per a inversors que necessiten disposar dels seus diners en qualsevol moment, però és important que sàpigues que, si retires els diners abans de l'horitzó temporal recomanat, podria augmentar el risc de pèrdua de capital.

  Sempre que assumim més risc en les nostres inversions hauríem de pensar en terminis més llargs per disminuir el risc de possibles pèrdues en moments de baixes de mercats.

 • Tenen una regulació exhaustiva.

  Tant les gestores com les societats dipositàries estan regulades per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Qualsevol fons comercialitzat a Espanya ha d'estar autoritzat i registrat prèviament en aquest organisme que, al seu torn, és l'encarregat de supervisar els informes periòdics de gestió que les gestores estan obligades a fer arribar als partícips dels seus fons.

 • Tenen un tractament fiscal excel·lent.

  Un dels grans avantatges dels fons d'inversió és el seu tractament fiscal. A diferència d'altres productes, els fons d'inversió tributen únicament en el moment en què fem un rescat de les participacions i només sobre les plusvàlues generades. A més, aquestes tributen com a increment de la renda patrimonial, és a dir, de manera progressiva.

  Un altre dels avantatges que ens ofereixen els fons en matèria fiscal és que ens permeten triar el moment idoni per realitzar els rescats i tributar per les plusvàlues. D'aquesta manera podràs ajustar-te al tram impositiu de l'IRPF que més et convingui.

  Però aquests no són tots els avantatges fiscals dels fons. A més, podràs traspassar les participacions d'un fons a un altre sense cap cost fiscal.

 • Et permeten diversificar la inversió.

  La diversificació és la millor manera de reduir el risc en una inversió. La possibilitat que té de mantenir una cartera ben diversificada està condicionada per la seva capacitat econòmica. No tothom disposa de diners suficients per invertir en molts productes, però, encara que només pugui adquirir dos o tres productes, cal procurar que hi hagi certa diversificació entre ells.

 • Podràs invertir a mesura que estalvies.

  Els fons d'inversió et permeten subscriure aportacions periòdiques ajustades i personalitzades a la teva capacitat d'estalvi. Gairebé sense adonar-te'n, posaràs els teus diners a treballar, sense presses, a poc a poc i amb la possibilitat d'obtenir més rendibilitat per les teves inversions gràcies a l'efecte multiplicador de la capitalització composta: la rendibilitat obtinguda en els fons d'inversió és reinvertida de manera automàtica.

  En els fons d'inversió hi ha el risc que la rendibilitat no sigui positiva en algun moment de la inversió i pugui produir-se una pèrdua de capital.

Conoce tu perfil de inversor
A group of wooden mannequins, one mannequin raises his hand. HR concept, human resources, volunteering. The character reports an answer, wants to apply for a job. Pastel background.; Shutterstock ID 1059993818; Purchase Order: -

Avantatges dels fons

Si penses que cada dia els teus diners valen menys, ja tens una raó per començar a invertir.

Bankinter respon

Et podrem ajudar amb els teus dubtes, consultes operatives, ajuda tècnica, etc.

Més informació
91 657 88 00
900 813 847
Caixers i oficines