Saltar a la zona de continguts

Diccionari econòmic - Targeta de prepagament

Targeta de prepagament

Una targeta de prepagament és un tipus de targeta de dèbit que permet carregar una quantitat de diners determinada per fer compres o pagaments fins a consumir l'import carregat amb anterioritat.

El límit d'ús d'aquestes targetes està determinat per la quantitat de diners que s'hagi carregat. Un cop consumit aquest import, pot ser carregada de nou o no. Habitualment aquest tipus de targetes se solen carregar amb imports petits que permeten fer compres quotidianes.

Com la resta de targetes, les targetes de prepagament poden ser físiques o virtuals. En el cas d'una targeta de prepagament virtual, es facilita a l'usuari un número de targeta i un codi CVV per a cada compra que vulgui realitzar, però en cap moment disposa d'una targeta física.

Quins són els usos més freqüents de la targeta de prepagament?

  • Resulten especialment útils quan volem controlar les nostres despeses.
  • El seu ús és molt habitual per fer compres per Internet, amb la finalitat d'evitar utilitzar la targeta de crèdit en aquelles compres en què no vulguem facilitar la numeració de la targeta.
  • Un altre dels usos més estesos és entre aquelles persones que no poden, o a les quals no els interessa, fer servir les targetes de crèdit convencionals, per exemple en el cas d'aquelles famílies que volen controlar la despesa dels seus fills.
  • En viatges amb destinació a llocs on hi hagi un major risc de robatori. En aquest cas és convenient assegurar-se que serà possible recarregar-la des del lloc de destinació, si calgués.
  • També és comú utilitzar-les com a targeta regal.

Les targetes de prepagament solen estar associades a una aplicació mòbil o un lloc web que ens permet consultar, en temps real, el saldo, els moviments, les recàrregues realitzades, el detall dels imports de cadascuna d'aquestes recàrregues, el saldo disponible, etc.

Les característiques pròpies de les targetes de pagament fan que tinguin algunes limitacions. Per exemple, no sempre és possible associar-les a un altre mitjà de pagament com és el cas de PayPal o, per posar un altre exemple, no és possible fer-les servir com a garantia per a pagaments periòdics com les subscripcions o el pagament d'un lloguer.

A més

Targeta Combo

Utilitza la cara Combo 1 quan vulguis pagar a final de mes. Utilitza la cara Combo 2 quan prefereixis pagar a poc a poc.
Més detalls sobre targeta combo

Targeta solidària

Col·labora en projectes solidaris. Tu pots triar la forma de pagament. Ells reben fins al 5% de les teves compres.
Més detalls sobre Targeta Bankinter Solidarios