Saltar a la zona de continguts

Diccionari econòmic - Bizum

Bizum

Bizum és una aplicació que serveix per enviar i rebre diners entre particulars utilitzant el telèfon mòbil, de manera instantània i sense cost ni comissions. El fet de permetre fer transferències de manera còmoda, ràpida i segura li ha donat un èxit gairebé immediat.

A l'hora de realitzar qualsevol operació no cal introduir els números de compte, ni tampoc el codi IBAN, ja que, en associar el compte bancari al nostre número de telèfon, n'hi haurà prou a tenir el contacte del destinatari de la transferència a l'agenda per fer el traspàs de diners, com si enviéssim un missatge de text o WhatsApp.

Aquesta aplicació va sorgir el 2016, quan diversos bancs van decidir associar-se per guanyar terreny davant d'altres fintechs del mercat. Avui dia un total de 26 entitats bancàries hi operen, cada una des de la seva pròpia aplicació, compatible amb iOS i Android. Per donar-nos-hi d'alta, només cal que ens descarreguem l'aplicació del nostre banc, que, com hem dit, serà compatible amb Bizum.

Avui dia, i sobretot després dels esdeveniments viscuts amb la pandèmia, aquest tipus d'intercanvi segueix guanyant encara més usuaris, ja que s'ha reduït l'hàbit d'utilitzar diners en efectiu. A més, es tracta d'una eina comodíssima per fer pagaments en grup o per compartir despeses: fer un regal conjunt, pagar en un restaurant o, en general, emetre petites transferències. De fet, es poden transferir quantitats entre 50 cèntims i 1.000 euros, i fer operacions fins i tot a 30 destinataris alhora. Pràcticament l'únic requisit és que tant l'emissor com el receptor tinguin l'aplicació. A més, actualment l'ús d'aquesta aplicació s'ha diversificat, ja que també permet pagar en comerços en línia i restaurants, o fins i tot fer donacions a ONG.

Es pot associar Bizum a dos comptes diferents?

No: l'aplicació només funciona amb un sol compte, encara que ens permetrà canviar-lo totes les vegades que vulguem; d'aquesta manera, l'anirem vinculant a un número de compte o un altre, i un IBAN o un altre.

En canvi, sí que permet afegir una targeta SIM al nostre telèfon, i així tenir dos números en un mateix telèfon. D'aquesta manera sí que podrem tenir dos comptes, cada un assignat a un número diferent.

Canviar el compte de Bizum d'entitat

Si volem donar d'alta l'aplicació en un altre banc i mantenir el número de telèfon, simplement haurem de donar-lo de baixa en el primer banc i d'alta en el segon. Canviar de compte dins del mateix banc també és possible. Simplement haurem d'entrar a l'aplicació del nostre banc, a l'apartat Bizum, i registrar el nostre número de mòbil al nou compte.

Associar dos números de telèfon a un mateix compte de Bizum

Això resulta còmode quan es comparteix un compte bancari. Posem per cas que la nostra parella el comparteix amb nosaltres, aleshores tots dos podrem donar-nos-hi d'alta associant els dos números al mateix compte.

A més

Compte Nòmina

Millora la teva nòmina amb millors avantatges, sense comissions i sense despeses de manteniment.
Més detalls sobre compte nòmina

Comptes

Descobreix la gamma de comptes corrents i sense comissions Bankinter per a particulars.
Més detalls sobre comptes