Servei de gestió de testamentaria

En moments difícils, t'ho volem posar més fàcil.

Des d'aquesta filosofia treballa el nostre servei de gestió de testamentaria. Un servei integral, ofert per un equip de lletrats, que et guiarà i gestionarà tot el procés de testamentaria relatiu a les posicions mantingudes a Bankinter per la persona morta.
Servicio de tramitación de testamentaría

Centre d'atenció a l'hereu

El nostre servei de gestió de testamentaria se centralitza a través del Centre d'atenció a l'hereu. La seva missió és agilitzar al màxim la tramitació i reduir el nombre de gestions i desplaçaments necessaris. Comptaràs amb:

Un equip professional

Contingut Un equip professional
Comptaràs amb un lletrat assignat que tutelarà, de manera professional, propera i personalitzada el teu expedient. Podràs contactar-hi sempre que necessitis conèixer l'estat de la testamentaria.

Seguiment pas a pas

Contingut Seguiment pas a pas
Estaràs informat de tots els passos a seguir en cada moment i de tota la documentació que hauràs d'aportar.

Solució de principi a fi

Contingut Solució de principi a fi
El servei està concebut perquè no hagis de preocupar-te per res: des de l'inici, indicant-te la documentació necessària en el teu cas i facilitant-te diferents vies per al seu lliurament, fins al moment del repartiment de saldo entre els hereus.

Necessites que tramitem una testamentaria?

Si necessites tramitar una testamentaria o tens qualsevol dubte, només has de:
  • Trucar-nos al 919 906 135, el nostre centre d'atenció a l'hereu.
  • Escriure'ns a [email protected].
  • Si tu també ets client de Bankinter, podràs fer els tràmits en línia a través de l'àrea privada.
    Tramitar en línia servei de gestió de testamentaria
  • El cost del servei és de 85 € en un únic pagament. El servei inclou la tramitació, l'enviament de documentació, l'informe jurídic, l'obertura de comptes (si escau) i el repartiment entre els hereus.

Tot sobre testamentaries:
com, quan i per què és important fer un testament.

Testaments: tot el que has de saber

Contingut Testaments: tot el que has de saber
Nocions bàsiques sobre la gestió d'un testament explicades pas a pas.

Com es reparteix una herència?

Contingut Com es reparteix una herència?
Un petit galimaties que t'expliquem amb detall perquè ho puguis entendre fàcilment.

Com has de planificar la teva situació familiar i personal?

Contingut Com has de planificar la teva situació familiar i personal?
La informació que cal que coneguis per protegir-te i protegir els teus.

Què és un testament?

És un document realitzat per una persona mitjançant el qual expressa el seu desig pel que fa al que vol que es faci amb els seus béns després de la seva defunció, i és en aquest moment quan el testament fa públic el seu contingut.

Per què és important fer testament?

Fer testament és la millor manera de garantir que es compleixen les voluntats d'una persona en el moment de la seva defunció. El testament no només garanteix les voluntats d'una persona pel que fa al repartiment dels seus béns, sinó que també és el document que permet assignar tutors legals per als fills menors d'edat i fins i tot, encara que aquest terme pugui sonar antic, determinar un marmessor o comptador partidor que ajudi a establir el repartiment de l'herència de la forma més justa.

Qui pot fer testament i qui no?

Pot fer testament qualsevol persona major de 14 anys sempre que no estigui incapacitada per fer-ho.

Com es fa un testament?

Fer testament en document públic és un tràmit fàcil i econòmic. Només cal acudir a una notaria amb el DNI o passaport.

És necessari un advocat per fer un testament?

No, no cal contractar un advocat. No obstant això, és possible que en circumstàncies una mica més complexes, haguem de comptar amb un assessorament una mica més específic, però el més senzill i habitual és simplement acudir a una notaria.

Quin tipus de testaments hi ha?

Hi ha molts tipus de testaments amb característiques i peculiaritats diferents. Tot i que el més habitual i recomanable és atorgar el que s'anomena un testament “obert”, un document realitzat davant notari en què el testador declara la seva última voluntat de forma pública.

Quan és recomanable fer un testament?

Encara que sembli que aquesta gestió només és recomanable per a persones grans o malaltes, és convenient fer-lo en el moment en què es comença a acumular patrimoni o hi ha fills.

Què es pot fer mitjançant un testament?

A més de deixar les instruccions precises pel que fa al repartiment de béns, un testament permet:

  • Reconéixer fills.
  • Nomenar un tutor legal per als fills menors o incapacitats.
  • Nomenar un marmessor o comptador partidor.
  • Decidir com vols que se t'enterri.

És possible fer més d'un testament?

Sí, es poden fer tants testaments com es vulgui, però és important tenir en compte que només tindrà validesa l'últim.

Es pot modificar un testament? Quan convé fer-ne un de nou?

De vegades les situacions personals o familiars de les persones van canviant, motiu pel qual pot ser aconsellable redactar un testament nou. Això inclouria, per exemple, situacions com el naixement d'un nou fill, canvis a l'estat civil (matrimoni, separació, divorci), defunció d'algun dels marmessors o tutors designats, canvis quant al desig d'eliminar hereus o millorar o incorporar-ne de nous.

Quins beneficis aporta fer un testament?

El benefici és doble. D'una banda la persona que fa testament es queda tranquil·la sabent que deixa les coses “lligades”, evitant maldecaps i conflictes familiars i, per altra banda, els hereus estalviaran temps, conflictes i diners.

Com es pot saber si una persona ha fet testament?

Transcorreguts 15 dies de la defunció, els hereus ja poden acudir al registre general d'actes d'última voluntat del Ministeri de Justícia i sol·licitar un certificat per conèixer si s'ha atorgat testament notarial i davant quin notari. Per això cal presentar el certificat de defunció, emplenar l'imprès oficial i pagar la taxa corresponent. Al mateix registre es pot sol·licitar un certificat que acrediti si hi ha assegurances de vida del difunt.

On he de desar el testament?

Un cop realitzat el testament, el més aconsellable és desar-lo en un lloc segur. També pot ser recomanable que els hereus o marmessors sàpiguen on es troba aquest document perquè, després de la defunció, puguin trobar-lo d'una manera ràpida. No obstant això, si el testament està signat davant notari, la còpia original estarà sempre custodiada a la mateixa notaria.

Què passa quan mor una persona sense testament?

En aquest cas, el procés és més llarg. L'herència es tramita a través d'una acta notarial d'hereus anomenada ab intestato, que ha de ser sol·licitada per qualsevol persona que cregui tenir dret a la successió: fills, ascendents, parents col·laterals, etc.

Les parelles que no estan casades necessiten testament?

És un supòsit molt recomanable. En el cas de les parelles no casades, com no existeix un vincle matrimonial, es pot arribar a donar el cas que, quan un mori, com l'altre no es considera hereu legal, no tingui dret a l'herència. És convenient ser conscient d'aquesta situació i anticipar-se d'alguna manera, ja sigui mitjançant l'elaboració d'un testament que incorpori aquesta persona o bé formalitzant legalment la relació.