Saltar a la zona de continguts
Podcasts

Financers i incertesa. Com es gestiona?

105:43
Financieros e incertidumbre
Categoria
Estratègia i innovació
Tipus de contingut
Podcasts
Temps
105:43 minuts
Publicat
28 Ag. 2023
Emma Montserrat, directora de Banca Corporativa i subdirectora general adjunta de Bankinter, parla amb els CFO d'AERTEC, Avangreen, CIE Automotive, Domingo Alonso Group, IFC (Cantabria Labs), Sprinter i Teknia, i analitzen en conjunt la situació a què s'enfronten els directors financers al seu dia a dia.

Extracte de la locució d'àudio

Molt bona tarda a tots i benvinguts. Em dic Jacobo Díaz, soc director financer de Bankinter. Com em deien fa un moment, quina persona podria ser millor per introduir aquest esdeveniment que el director financer? Aleshores sento una profunda empatia amb tots els que són aquí presents, tant en funcions com, evidentment, preocupacions.

Bankinter va néixer ja fa més de cinquanta-cinc anys sent un banc industrial i està molt focalitzat en el món de l'empresa. Per això sempre hem volgut empatitzar amb els departaments financers de totes les empreses, i mai no hem estat aliens a les seves preocupacions, a les seves necessitats i hem pretès que Bankinter fos un soci per a tots vosaltres.

Com sabeu, nosaltres tenim una iniciativa que és el CFO Fòrum, que el que pretén és, justament, posar junts o en combinació, en coordinació, tots els directors financers dels nostres clients i que així es puguin compartir productes, serveis, experiències, preocupacions, oportunitats, solucions... I per això el naixement de CFO Fòrum va ser com una eina, com un lloc de trobada, entre tots els directors financers.

Avui soc aquí per fer la introducció i presentar el nou informe de CFO Forum Front Line, que és l'informe que anualment hem desenvolupat, hem emès i que ja l'any passat vaig tenir la sort de presentar i que pel que sembla amb moltíssim èxit i molt de valor i molt bona reacció per part de tots vosaltres. Per tant, per mi és un plaer presentar de nou aquest informe, aquesta segona edició del Front Line Report que segur que us encantarà.

Jo soc un privilegiat, hi he fet una ullada i he de dir que està molt orientat cap a la gestió de la incertesa i, si serveix com a consol, tots estàvem amb un munt d'incertesa, és a dir, vindrà molt bé saber que el nivell d'incertesa cada vegada és més gran.

Com jo dic, la incertesa s'ha convertit en un "business as usual". Hem de viure amb la incertesa i no sempre estem acostumats a viure amb la incertesa, però en realitat és que no ho podem triar, això és el que ens ha tocat.

Des de la meva posició, des del banc, no som aliens a aquesta incertesa. Patim moviments molt forts en els tipus d'interès, en les expectatives, és clar que no som aliens a impactes de la inflació i en el nostre cas també estem molt sotmesos als vaivens del mercat, a la confiança o la desconfiança dels nostres inversors. I us puc assegurar que aquest any 2023 és un absolut repte, com m'imagino que us estarà passant a tots vosaltres.

Bé, sense més, li vull donar la paraula al Javier, que és el nostre director de Mitjanes Empreses, que és qui moderarà aquesta sessió i segur que ho passareu força millor que amb mi. Jo volia donar-vos les gràcies per venir aquí, com també persones que estan connectades en línia. També volia donar les gràcies a tots els que han participat en aquest estudi. Com us deia, m'ha semblat que les respostes són molt reals, molt certes i que m'uneixo al sentir general d'aquestes resposta a les enquestes perquè efectivament el nivell d'incertesa és enorme, però cal ser optimistes: tenim solucions, tenim eines i moltes capacitats als nostres equips i això no és més que un repte més dels molts que ens queden per assolir, de manera que molt ànim, molt optimisme, que això ho tirarem endavant...

relacionats