Saltar a la zona de continguts
Podcasts

L'èxit dels fons europeus explicat pels protagonistes.

47:54
Casos de éxito con los Fondos Europeos NGEU
Categoria
Experts i coneixement
Tipus de contingut
Podcasts
Temps
47:54 minuts
Publicat
14 Ag. 2023
Liderant el consorci del PERTE naval i agroalimentari, sent independents energèticament gràcies a les plaques solars i fabricant locomotores que salven el canvi d'amplada de via, etc., però amb un punt comú, es van presentar a les convocatòries dels fons europeus sota el guiatge de Bankinter i de la consultora FI Group, especialitzada en la gestió de les subvencions europees i que és darrere de nombrosos expedients individuals i en consorci.

Extracte de la locució d'àudio

Bona tarda, em dic Emma Montserrat, directora de Banca Corporativa i responsable de Fons Europeus a Bankinter. Vull donar-vos la benvinguda i agrair la vostra assistència a aquest seminari web sobre l'èxit dels fons europeus explicat pels seus protagonistes, un esdeveniment en què volem demostrar que els fons europeus sí que poden arribar a les empreses espanyoles i les claus perquè això passi de la millor manera possible.

Per a això comptarem amb els casos reals de quatre companyies que s'estan beneficiant d'aquests fons i d'un expert de la consultora FI Group per detallar la situació dels diferents PERTE en què algunes d'aquestes companyies estan implicades.

Bankinter és un grup que va néixer fa més de cinquanta anys com un banc industrial, un banc que des de la seva gènesi dona servei a les necessitats de les empreses espanyoles i avui continua sent la nostra filosofia, una filosofia basada en un model de creixement per la innovació, en absolutament tot el que fem, des de la nostra gamma de productes i serveis fins a la manera de relacionar-nos amb els nostres clients.

Per aquesta raó estem fent una forta aposta per compartir amb vosaltres, des del marc de CFO Fòrum, informació, serveis i solucions que us permeten afrontar la situació en què vivim i el futur que se'ns presenta mitjançant continguts que tenen un impacte i un interès real. I per aquesta raó, precisament, també estem avui celebrant aquest seminari web el contingut del qual pensem que és de màxima actualitat i interès per a totes aquelles empreses amb projectes de futur que poden tenir encaix en les múltiples convocatòries dels fons europeus.

Com deia, avui comptem amb la presència de quatre representants d'una sèrie de companyies que han sabut aprofitar les oportunitats dels fons Next Generation, que van des del PERTE agro fins al PERTE naval, passant pel PERTE d'energies renovables, als que m'agradaria presentar-vos.

Tenim amb nosaltres Miguel Ángel García Baquero, conseller delegat de Lácteas García Baquero.

També tenim amb nosaltres Octavio Llinás, International Senior Advisor de Zamacona Yards. Alfonso Pérez-Carballo, director general d'L. Pernía.

Jorge Olmedo, director financer de Día Ingeniería, i finalment tenim Francisco Javier García Lozano, Business Leader de la zona centre de la consultora FI Group, que coneix tots els detalls sobre tots aquests projectes.

Bé, Curro, com diuen, els últims seran els primers, de manera que començaré amb tu. Aprofito i abans de donar entrada a cadascun dels casos particulars sí que et demanaré que ens facis un resum breu d'en quina situació estem en aquests moments amb els fons europeus. Parlem una mica de “punt de situació” per a tots els assistents a aquest seminari web.

Perfecte, doncs sí, encara que diuen que els últims seran els primers, seguim estant encara en un bon moment perquè les empreses puguin organitzar la seva activitat a organitzar inversions. Hi ha oportunitats per poder arribar i captar fons Next Gen. Si et sembla començaré amb unes xifres molt macro, d'acord? Sobretot per tenir una petita foto d'en quin punt estan els fons.

Hi ha un compromís de 70.000 milions d'euros que s'aniran evacuant des de Brussel·les fins a Espanya a través de diferents instruments financers. Per al 2021 i el 2022 ja se n'han compromès 42.000 d'aquests 70.000 i el 2023 arribaran els 28.000 restants per fer aquest paquet concret. Això és un compromís, insisteixo. Aniran, bé, de fet ja estan caient convocatòries, estan sortint ja publicats pels diferents Ministeris i durant el 2023 i el 2024 serà aquesta gran carrera de fons en què encara les empreses podran optar a convocatòries Next Gen.

Si fem un punt ja més concret pel que fa al tema dels PERTE, d'acord, que bé, realment cal dir que ha estat la primera experiència que ha existit al voltant d'un projecte d'aquest tipus o d'aquesta complexitat, tant per a l'Administració com per a l'administració per a les mateixes empreses com fins i tot les mateixes consultores, el primer exemple va ser el del PERTE VEC 1.0 que es va publicar el mes de desembre i que ha estat també una mica com a base de lliçons apreses, per a la qual cosa es replicarà posteriorment en els diferents PERTE. De fet, per exemple, a FI Group hem gestionat els dos PERTE de vehicle elèctric principals, que han obtingut el finançament més gran de tots, i bé, va suposar, com dic, lliçons apreses, aprenentatge que després hem anat replicant als dos següents que han vingut, que han estat el PERTE naval, tenim aquí els representants, i després la part del PERTE agro que ha estat l'últim tancat el 15 de març. A partir d'aquí...

relacionats