Saltar a la zona de continguts
Només per al compte
1 /6
Aquest número és indicatiu del risc del producte: 1/6 indica un risc baix i 6/6, un risc alt.
Bankinter, SA, està adherit al Fons de Garantia de Dipòsits d'Entitats de Crèdit d'Espanya. La quantitat màxima garantida actualment pel fons és de 100.000 euros per dipositant i entitat.
A cada fons d'inversió li correspondrà el seu propi marcador de risc, que pot ser més elevat.

Com estalviar per al futur dels teus fills

Planificar un pla d'estalvi per al futur

Segur que de petit o petita vas tenir un compte o una cartilla d'estalvi. Normal, la inquietud pel futur dels fills és una cosa comuna a totes les generacions. No obstant això, ni ahir és avui ni els tipus d'interès són el que eren. Ja no n'hi ha prou amb obrir una cartilla i esperar les estrenes dels avis, necessitem buscar fórmules noves.

Quan i com començar a invertir

Aquesta és la fórmula que et proposem, invertir, la que et recomanem nosaltres però també la situació dels mercats. Pensa en el que pots comprar avui amb 50 € i què podràs comprar d'aquí a 18 anys amb aquesta mateixa quantitat. Aquesta, i no una altra, és la raó.

Comença com més aviat millor

Bolquers, potets, pediatres... Pensaràs que no és el moment per treure una altra partida del teu pressupost. Però, si comences aviat, tant se val que la quantitat sigui simbòlica: encara que sigui molt petita ja hauràs generat un hàbit gairebé sense adonar-te'n.

Tens molt de temps, pots fer-ho a poc a poc

El millor de començar al més aviat possible és que et quedarà molt de temps per davant i podràs fer-ho amb molt menys esforç. Podràs reinvertir els possibles beneficis que vagis generant, com una formigueta

Minimitza el risc

Quan el projecte d'inversió és a llarg termini, és important que pensis a combinar dos factors. En una primera fase, és recomanable buscar una rendibilitat més gran encara que l'exposició al risc també sigui més gran i, a mesura que s'aproxima el moment en què necessitis recuperar la inversió, plantejar-te opcions més conservadores.

I, ara, la gran pregunta: on invertir?

Un producte ideal són els fons d'inversió.1 I ara diràs “Una altra vegada els fons?”. Doncs si. Quan penses construir un capital a llarg termini, els fons d'inversió són, potser, un dels instruments més adequats, per això els veuràs recomanats aquí i allà una vegada i una altra:

  • Són fàcils de triar i contractar, no necessites tenir grans coneixements financers.
  • S'adapten a tots els perfils, des dels més conservadors fins als més agressius, encara que poden comportar la pèrdua del capital invertit.
  • Pot fer aportacions periòdiques i amb quantitats molt petites, des de 10 €.
  • Pots combinar diferents fons i pots canviar de fons sense cost i sense tributar.2
  • No pagues impostos fins que no retires la inversió.2

Si estàs pensat en el seu futur, segur que estàs pensant en la universitat.

Per als pares, és una de les grans preocupacions, una de les grans raons per les quals disposar d'un capital futur. Arran de la implantació del “Pla Bolonya”, les opcions, l'especialització i l'oferta que ofereix el mercat de les universitats s'han incrementat notablement i, amb això, el pressupost que cal destinar a aquest capítol fonamental, probablement el més important.

Si és per a ells, compta amb ells.

Fonamental. Si estàs pensant en la seva educació, pensa també en la necessitat d'educar-los en el valor de les coses, en l'autèntic valor dels diners. I la millor manera de fer-ho és involucrant-los. És important que entenguin que la vida costa i que també té imprevistos per als quals és important estar preparats. Aprofita que ara són “esponges” per inculcar-los l'hàbit de l'estalvi.

Pla 5%

Una idea Bankinter per començar a invertir de manera fàcil

Cada mes que s'aporti un mínim de 50 € a un fons d'inversió1 des d'un Compte Jove3 o Compte Mini,3 s'obtindrà una bonificació mensual: un 5% anual (el primer any) i un 2% anual (el segon any) sobre el saldo acumulat en el fons d'inversió, amb un màxim de 1.000 €. Consulta les condicions.4

Els fons d'inversió són productes que poden comportar una pèrdua de capital.

Altres productes, altres consells:

Broker Bankinter

El Broker en línia de Bankinter. Una eina que et permetrà accedir de manera senzilla al mercat de renda variable, independentment de quin sigui el teu nivell de coneixements borsaris.
Més Detalls sobre bróker bankinter

Fons perfilats1

Una manera fàcil d'invertir en fons. Només cal saber com ets, quines expectatives tens i quin risc vols assumir. Nosaltres t'oferim una selecció en funció de la teva manera de ser.
Més Detalls sobre Fons perfilats

Com millorar l'estalvi familiar

És una de les nostres fitxes pràctiques. Hi trobaràs consells i eines per optimitzar la teva economia familiar.
Més Detalls sobre Com millorar l'estalvi familiar
Question mark on memo paper on pink background. Solution concept; Shutterstock ID 1534644353; Purchase Order: -

Preguntes freqüents amb respostes clares

A la nostra secció de preguntes freqüents trobaràs resposta a totes aquestes qüestions que et costa entendre dels productes financers: comptes, targetes, productes d'estalvi i inversió, etc.